Sztárvilág

2009.07.08. 09:37

Sas, Delhusa, Dér… Nekik mindent szabad?

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Sas József adót csalt, Delhusa Gjon engedély nélkül építette fel házát, Dér Heni pedig egy kis izgalomra vágyott, ezért úgy döntött, szembe autózik a forgalommal…
[/caption]A Mikroszkóp Színpad igazgatójáról nem gondolta volna senki, hogy miközben a politikusok, a politikai élet visszásságain poénkodik, addig az ő stiklijei is megérnek egy misét. Sas József ugyanis 1997-től egészen 2001-ig a művészeti tevékenységéből szerzett bevételét egy vállalkozó számlájára utalta, aki kilencven százalékot visszautalt a művésznek, tízet pedig zsebre tett. Az ügyészség adatai szerint Sas így 58 millió forint után nem fizetett adót. Sas az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét és azt hangoztatta, nem tudott adófizetési kötelezettségéről – azt hitte, a vállalkozó már a leadózott összeget utalja át neki. Amikor pedig erről tudomást szerzett, tartozását befizette az adóhatóságnak.

A bíróság nem fogadta el azt az érvelést, hogy gondatlanság lett volna az oka az adó be nem fizetésének, és a színigazgatót a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon egy év felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte adócsalásért. Sas Józsefet a felfüggesztett börtönbüntetés és a pénzbírság mellett nyilván az is megviselte, hogy az egész ország szeme láttára, bíróság előtt vonták felelősségre.

Mégis jól jön ki belőle?



Sas 49%-ban tulajdonosa az általa igazgatott Mikroszkóp Színpadnak. A társtulajdonos főváros azonban az ítélet miatt szeretné őt kivásárolni. Üzletrésze sajtóértesülések szerint akár 20-30 millió forintot is érhet, miközben pénzzel annak idején nem szállt be a boltba, hanem csak szellemi aporttal, és az azóta már gyakorlatilag nulla forintot érő műszaki cikkekkel.

Eddig úgy tudtuk, hogy nem éri meg engedély nélkül építkezni, hiszen komoly pénzbüntetések után akár az építményt is lebontathatják velünk! Négy évvel ezelőtt Delhusa Gjoni azonban mégis úgy állt neki pomázi házának, hogy jó pár engedélye hiányzott hozzá. Míg Gjoni úgymond várt az engedélyekre, közben azért álmai háza felépült. Az énekes utóbb legalább fenntartási engedélyt szerzett házára. Ennek birtokában megúszta, hogy lebontsák feje fölül a tetőt. Delhusát már többször megbüntették a hiányosságok miatt, ám becsületére legyen mondva, hogy az összes büntetést rendre befizette.

Gjoni szerint a baj ott van, hogy számos régi jogszabály van még érvényben, amelyek megnehezítik a mindenféle engedélyek beszerzését. Tény, ami tény: az énekes ezek hiányában is már évek óta lakik házában,és úgy tűnik, nemigen voltak álmatlan éjszakái emiatt.

Nagy mázlija van a vajdasági énekesnőnek, aki nemigen szereti betartani a KRESZ-t, és ha a kedve éppen úgy tartja, áthág minden szabályt. Eddig szerencséje volt, hiszen minden kihágást megúszott, ám soha nem lehet tudni, mikor esik valaki áldozatul az énekesnő újabb őrültségeinek. Ráadásul még dicsekszik is ezekkel…

Legutóbb egy éjszaka gondolta úgy, hogy unalmas volt a napja, így szüksége van egy kis adrenalinra. Heni úgy döntött, kicsit felpörgeti az egyhangú eseményeket, és a szembe jövő sávba kormányozta a kocsiját. Miközben a szabályosan haladó autósok kétségbeesetten dudáltak és villogtak, az énekesnő saját elmondása szerint visítva röhögött, és integetett nekik, miközben szlalomozott közöttük…

Kiskegyed

Ajánljuk még:

- Túl sok gyógyszert vett be! Sas József rosszul lett a tárgyaláson >>>

- Delhusa Gjont szexuális zaklatással vádolják! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva