Sztárvilág

2009.08.18. 17:42

Senki nem mehet a nagybeteg Som Lajos közelébe!

Kórházban ápolják a szörnyű állapotban lévő Som Lajost. A zenész negyedik felesége senkit nem enged a közelébe, pedig biztosan örülne a látogatóknak.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] A zenész nagyon rossz bőrben van, mégsem látogathatják.
[/caption]Több mint két évtizede vált el Karda Bea énekesnő és Som Lajos, a Piramis gitárosa. Felnőtt lányuk külföldön él. Ő és édesanyja is aggódnak a zenészért. Igaz, az énekesnő jó ideje nem látta volt férjét, de nem azért, mert nem akarta...

– Megtisztelő és kedves, hogy sokan érdeklődnek nálam gyermekem apjának egészségi állapotáról. Körülbelül fél éve Závody Jánossal, a Piramis szólógitárosával látogattuk meg Laját a kórházban. Akkor úgy tűnt, hogy javult az állapota. Azonban érdekes módon az a pletyka terjedt el, hogy engem és Závodyt is kidobtak a kórteremből, ami nem igaz. Ez a hazugság valószínűleg jelzés volt, hogy soha többet ne menjünk oda. Minden beteg örül annak, ha a közvetlen családtagjai és a legjobb barátai meglátogatják. Nem hiszem, hogy el kéne zárni Lajost a családjától. Azóta eltelt fél év, és sajnos semmit sem tudok a hogylétéről. Miért nem lehet látogatni Somot a pszichiátriai osztályon? Senki sem tudja a valós okot, Beának is csak sejtései vannak...

– Valószínűleg Laja jelenlegi felesége nem szeretné. De hogy miért, nem tudom. Ahogy a második és a harmadik nejét, így őt sem ismerem személyesen. Lehetséges, hogy korábbi életvitele hozta ilyen helyzetbe, az nem engedi, hogy visszatérjen a zenei életbe. Annak örülnék a legjobban, ha úgy találkozhatnék ismét a gyermekem apjával, hogy boldog, a Piramis ismét koncertezik, én pedig a rajongókkal együtt csápolok a jól ismert dalokra. Jelenleg azonban csak távolról drukkolok neki, és őszintén reménykedem abban, hogy Laja hamarosan teljesen egészségesen tér vissza, és képes lesz irányítani az életét!

Ki tiltotta meg?

A 62 éves zenészt lassan egy éve kezelik kórházban. Eredetileg lábbénulással szállították be, de már akkor hírzárlatot rendeltek el az állapotát illetően. Annyi hír azonban kiszivárgott, hogy gyomor- és hasnyálmirigyproblémákkal is kezelik. Som Lajost idén júliusban szállították át a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályára.

A Kiskegyed őket kereste meg, hogy kiderítse, ki tiltotta el tőle a látogatókat. Az osztályon az alábbi felvilágosítást adták a lapnak:három esetben lehet látogatási tilalmat elrendelni. Ha a beteg gyámság alá került, és a gyám kéri ezt, ha a beteg önként vonult be a gyógykezelésre, és ő maga kéri, illetve, ha a kezelőorvosa elrendeli a beteg állapota miatt. Arról azonban, hogy a zenész esetében a három verzió közül melyik áll fenn, nem nyilatkoztak. Som Lajosról ugyanis, mint betegükről semmilyen konkrét információt nem adhat ki a kórház.

Kiskegyed

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva