Sztárvilág

2009.09.08. 13:22

Lola szerint minden második anyuka tévés

Sokan azt hitték, hogy a csinos tévés magánéleti problémái miatt ment ki Brüsszelbe tudósítónak, de ez ennek semmi köze a valósághoz.

Kiskegyed Online

D. Tóth Kriszta a mai napig szakmai csúcsnak tartja ezt a megbízatást, ráadásul ott ismerte meg jelenlegi férjét, és a kislánya is Belgiumban született. Végül a baba miatt döntöttek úgy, hogy Magyarországra költözik a család.

[caption id="" align="alignleft" width="380"] A népszerű tévés sokat, és sokféle témában dolgozik. Lolára azonban mindig van ideje.
[/caption]

– Most akkor Kriszta vagy Krisztina?
– Nekem mindegy. Mindkettőre hallgatok.

– És mit jelent a nevében a D. betű?
– Ezt kilenc éve használom. Akkoriban kezdtem rendszeresen szerepelni az RTL Klub képernyőjén, és mivel létezik egy Tóth Krisztina nevű költő, az iránta érzett tisztelet és persze a tisztesség úgy kívánta, hogy valamilyen módon megkülönböztessem magam tőle. A D. betű egyébként egy gyermekkori becenevem rövidítése.

– Amikor brüsszeli tudósító lett, sokan azt suttogták, a válása miatt „menekült” a kiküldetésbe. Igaz ez?
– Nem. Ez szakmai döntés volt. Azt nem mondom, hogy néhányan nem húzták fel a szemöldöküket, amikor meghallották, hogy az esti fél nyolcas műsorvezetői széket felcseréltem egy sokkal kevésbé látványos, viszont jóval több háttérmunkával járó feladatra, de engem érdekelt az a munka. Tanulni, fejlődni akartam, és ehhez Brüsszel kitűnő terepnek bizonyult.



– Mégsem szerette meg a várost.
– Mondjuk úgy, hogy felemás érzésekkel gondolok rá. A munkámat rettentően élveztem, ám a környezettel valóban nem sikerült megbarátkoznom. Én kedvelem a négy évszakot, Brüsszelben viszont az év 365 napjából 290 nap borúsan indul, és úgy is telik el. Ugyanakkor ott sok jó is történt velem. Csak hogy a legjelentősebbet említsem: ott született a kislányunk.

– Sosem merült fel, hogy Brüsszelben megismert brit férjével Budapest helyett esetleg Londonba költöznek?
– Egy „nemzetközi” kapcsolatban mindig többesélyes, hogy hol telepszik le a család. Mi szerettünk volna végre „hazai” környezetben élni, ahol nagyszülők, régi jó barátok vannak. Végül azért döntöttünk Magyarország mellett, mert a férjem kalandvágyó típus, és szerette volna megismerni azt az országot, ahonnét a felesége származik.

– Mit szólt ahhoz, amikor néhány Pálffy István kollégája „dekorációnak” nevezte a híradók női műsorvezetőit?
– Akkoriban épp tudósítóként dolgoztam, de nem csak emiatt nem vettem magamra ezt a megállapítást. Akik hírműsorokat néznek, pontosan tudják, milyen sok tehetséges nő dolgozik a napi tájékoztatásban.

– A kislánya most négy éves. Hogyan tudja összehangolni a híradós munkát az anyasággal?
– Megoldjuk. Cikket vagy könyvet írni otthon is lehet, így amikor ez van soron, nem kell elszakadnom a családtól. Híradós napokon délelőtt általában én vagyok otthon Lolával, és ilyenkor igyekszem változatos programokat kitalálni. Ma például muffint sütöttünk. Délután, amikor indulok a televízióba, a férjem lép a helyemre.

– A kislánya szokta látni önt a képernyőn?
– Nem igazán, mivel ritkán néz televíziót, és akkor is inkább a mesefilmek érdeklik. Azt természetesen tudja, hogy hol dolgozom, de ez korántsem szenzáció a számára. Sőt, mivel Novodomszky Éva és Krizsó Szilvia is hasonló korú gyermeket nevel, az én lányom valószínűleg meg van arról győződve, hogy minden második anyuka látható a tévében. Számára ez a természetes.

Könyvsorozatot tervez

A televíziózás mellett D. Tóth Kriszta íróként is bemutatkozott. Tavaly jelent meg Lolával az élet című kötete. „Negyedik éve van rovatom egy hetilapban, amelyben naplószerűen lejegyzem azokat az élményeimet, amelyeket a kislányommal együtt élünk át. Az ezek alapján készült könyvet is nagyon szerették az olvasók. Most valami újba fogok, szeptember végén jelenik meg a Lolamesék című mesekönyv sorozatom első kötete, amelynek már a folytatásait tervezzük.”

Dián Tamás

Részletek a ma megjelent Kiskegyedben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva