Sztárvilág

2009.09.08. 17:42

Meghalt Kristóf Tibor

Már régóta küzdött betegségével a neves színművész, akinek hangját milliók ismerték. Kristóf Tibor 67 évet élt.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Hatvanhét évet élt a színművész, akinek hangját mindenki ismerte.
[/caption]Hosszan tartó betegség után elhunyt Kristóf Tibor. A színészt 67 éves korában otthonában érte a halál. Abonyi Katalin, a színművész-szinkronszínész özvegye elmondta: Kristóf Tibort szerettei szűk családi körben helyezik örök nyugalomra. Kristóf Tibor 1942. február 20-án született Miskolcon. A színművész színházi pályafutása mellett számos játékfilmben, filmsorozatban is szerepet vállalt, többek között a Nápolyt látni és... (1972), a Kenyér és cigaretta (1975), a Talpuk alatt fütyül a szél (1976), a Cha-cha-cha (1981), valamint a Hamvadó cigarettavég (2001) című produkcióban.



Kristóf Tibor, aki 1967-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, játszott a 25. Színházban, a Szegedi Nemzetiben, az egri Gárdonyi Géza, a szolnoki Szigligeti Színházban, a Mikroszkóp Színpadon és az Arany János Színházban is. Színpadi és filmszerepein kívül milliók ismerhették hangját, hiszen rengeteg filmben vállalt szinkronszerepet. A teljesség igénye nélkül: ő volt Peter Gilmore szinkronhangja az Onedin családban, Darth Vader a Csillagok háborújában, Zordon az Oroszlánkirályban, Morgan Freemant pedig több filmjében is Kristóf Tibor hangján hallottuk. A színész szeptember 2-án hunyt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva