Sztárvilág

2009.09.22. 17:55

Sokkoló betegségben szenvednek a világsztárok!

Charlize Theron gyógyíthatatlan betegségben szenved. A világsztár mániákus rendrakó, és egyelőre – immár tizenegy éve – nem tud lemondani takarítási kényszeréről. Ezzel pedig nincs egyedül a sztárvilágban.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Nem bír lemondani mániájáról a fiatal sztár!
[/caption]Charlize Theron mániákus rendrakó. Egyszerűen nem bírja elviselni a szanaszét hagyott holmikat és azt sem ha egy porszem megjelenik az ebédlő asztalán. A szép színésznő éppen ezért amikor csak teheti, takarít. Por töröl, porszívóz, ide tesz, oda tesz. A lényeg, hogy rend legyen.



Nincs egyedül a problémájával

A színésznő mániája azonban egyáltalán nem ritka. A sztárvilágban még rengeteg olyan híresség akad, akinek van valami furcsa bogara van. Cameron Diaz például csak könyökkel hajlandó kinyitni az ajtókat, százszor mos kezet naponta és folyamatosan takarít otthon. Jennifer Lawe Hewitt nem tud elaludni, ha nyitva van egy szekrény, vagy egy ajtó a lakásában, de akkor sem jön álom a szemére, ha valamelyik függönye nem fodrozódik szépen, katonásan a karnison…

Az átlagpolgárt is érinti

Természetesen az átlagembert is érintheti ez a betegség. Kutatások szerint Magyarországon a lakosság csaknem felének van valami mániája, ami – ha csak egy picit is – megkeseríti az életét. A rendmánián kívül a gyakori ellenőrzési kényszer is kínozza ezeket az embereket. Például amikor valaki négyszer-ötször visszamegy, hogy megnézze, elzárta-e a gázt.

Szakemberek szerint az e betegségben szenvedők csak a legvégső esetben fordulnak orvoshoz.
Akkor amikor már szorongás, légszomj kíséri a mániát. Egy idő után pedig depresszióba fordulhat az a kis „apróság” , amin az elején viccesen legyintettünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva