Sztárvilág

2009.10.15. 09:57

Bangó Margit: Minden megtörtént!

A cigánynóták királynője idén ünnepli pályafutásának jubileumát. Bangó Margit sikert sikerre halmozott, magánélete azonban nem úgy alakult, ahogy szerette volna. Mégsem szomorú!

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] A Kossuth-díjas művész mindent a maga erejéből ért el.
[/caption]Az elmúlt negyven év alatt bejárta a fél világot, kitüntették a Magyar Köztársaság Érdemrendjével, megküzdött a halálos kórral- néhány fontos momentum az életéből. A művésznő szerint is az elmúlt évtizedek alatt vele minden megtörtént, ami emberrel megtörténhet. De ő mégis itt van, boldogan, sikeresen és kiegyensúlyozottan. Vajon mi a titka? „Nincs e mögött semmi titok – mosolyog Bangó Margit. – Egész egyszerűen én úgy éltem az életemet, hogy soha senkit nem bántottam, a tiszteletet pedig mindenkinek megadtam. Nagyon sok minden történt az elmúlt negyven évben. Jó is, rossz is. Volt válás, szerelem, bánat, betegség. Nem alakult egyszerű az életem, nekem duplán kellett bizonyítanom. Nem volt mecénásom, szeretőm és pénzem sem. Volt idő, mikor abba akartam hagyni, de mégsem adtam fel.”

Margit büszke arra, hogy amit elért, azt magának köszönheti. Emberségének, jó szívének. „Érdekes, hogy a szakmámban sikeres voltam, a magánéletemben elkerült a szerencse. Első szerelmem, Bangó Lajos volt, másfél évig tartott a házasságunk. Hiába voltam gyönyörű, ő mégis félrelépett. Nagyon nehéz volt utána egyedül, egy gyerekkel megállni a helyem az életben. Dél-Afrikától kezdve Indián át, egészen Amerikáig, nagyon sokan udvaroltak nekem. Mégsem talált rám a szerelem. Nem volt mellettem egy társ, aki levette volna a fizikai terheket a vállamról. Itthon azonban még egyszer férjhez mentem. Második házasságom tíz évig tartott Járóka Sándorral, a 2007-ben elhunyt prímáskirállyal. Most gyermekeim és unokáim jelentik a boldogságot.”

Tudta, hogy kell élnie

Az énekesnő az ország egyik legfiatalabb nagymamája. 32 éves volt, mikor lánya, Marika megajándékozta első unokájával, Tinával. „Nem haragudtam rá, hiszen ugyanabba a cipőbe lépett, mint én, aki 17 évesen lett édesanya. A szüleim annak idején tragédiaként fogták fel. Drága apám bánatában felakasztotta magát, ám a kötél nem bírta el és leszakadt. Én viszont boldog voltam, de sajnos csak másfél évig tartott a házasságom Bangó Lajossal. Marikám szerencsére boldog házasságban él és négy unokával ajándékozott meg, akikre nagyon büszke vagyok. Nem beszélve dédunokámról, a kis Tináról. Mindannyian több nyelven beszélnek, tanult fiatalok. A családom az életem. 2003- ban megküzdöttem a mellrákkal. Végig csak ők jártak az eszembe, hogy nem akarok nekik fájdalmat és bánatot okozni. Tudtam, hogy élnem kell.”

Több száz receptet tud

Margit a televízió képernyőjén is bebizonyította, hogy remek szakács. Nem véletlenül nyerte el az Év Sztárszakácsa címet a Hal a tortán című műsorban. Innentől kezdve nem volt megállás. Lépten-nyomon megállították, árulja el receptjeit. „A főzés maga az élet, s a főzésnek a szeretete elengedhetetlen egy nő életében. Ahogyan nekem édesanyám adta át a tudását, úgy én a lányomnak és az unokáimnak. Több száz étel receptje van a fejemben, ezért döntöttem úgy, hogy szakácskönyvben megosztom 52 roma, magyar és erdélyi étel elkészítésének csínját-bínját.”

Nagy buli lesz

Az elmúlt 40 év alatt számos kitüntetésben részesült Margit. 2004- ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével jutalmazták művészetét, majd 2006- ban a köztársasági elnök a határainkon túl is méltán népszerű előadó-művészetéért, a cigányzene magas művészi színvonalú műveléséért Kossuth- díjat adományozott az énekesnőnek. „Nagyon büszke vagyok arra, amit elértem. Ezt a negyven éves jubileumot egy nagy koncerttel teszem emlékezetessé, melyre december 29-én kerül sor. Az egész országot szeretném megvendégelni. Nagy bulira készülünk. A lányom, aki rendkívül tehetséges, énekelni fog, míg két unokám, Mónika és Tina gyönyörű ruhákban fergeteges táncot fog járni.”

Ajánljuk még:

- Bangó Margit eltitkolta súlyos betegségét >>>

- Rubint Réka nem bocsájt meg! - képekkel és videóval >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva