Sztárvilág

2009.11.10. 09:45

BB Évi fiait is fenyegeti a depresszió!

A nagymamája szerint genetikai okok miatt betegedett meg Évi, hiszen két rokona is ugyanebben a betegségben szenved. Ha ez igaz, akkor két kisfia is veszélyben van!

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] A genetikus szerint 15-20 százalék az esély arra, hogy a gyermekek örököljék a betegséget.
[/caption]Nem biztos, hogy a drog és az ital idézte elő Évinél a mániás depressziót. Könnyen lehet, hogy pont a fordítottja történt! Már ha igazak apai nagymamájának az információi.

„Úgy tudom, anyai ágon két hasonló baj is előfordult már a családban, hiszen két pszichiátriai beteg is van az unokám távolabbi rokonai között. Ha pedig ez igaz, akkor ki tudja, hogy a dédunokáimat nem fenyegeti ugyanez a veszély” – mondja kétségbeesetten Párkányi Jánosné, Évi apai nagymamája. Tény, hogy a mániás depressziósok harmadánál áll genetikai ok a háttérben. Ha pedig már kialakult, annak könnyen lehet a következménye a drog, az ital és az öngyilkossági kísérlet…

A genetikai tényezők miatt sajnos annak is fenn állhat a veszélye, hogy a két kisfiúnál könnyebben kialakulhat a betegség, mint olyan gyerekeknél, akiknél nem fordult elő ilyen a családban. Dr. Czeizel Endre szerint mivel a nagyszülők közül senki sem mániás depressziós, így az öröklődési hajlam esélye 15-20%.

Részletek a ma megjelent Kiskegyedben!

Ajánljuk még:

- BB Évit nem tették meddővé >>>

- Nem Manót szült BB Évi! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva