Sztárvilág

2009.11.26. 19:10

Börtönből villába - Polanski megússza?

Csaknem egymilliárd forint az óvadék, melynek fejében svájci villájába költözhet a börtönből Roman Polanski. A filmrendező kálváriájából azonban mások is pénzt remélnek.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] A hatóságok szerint kicsi az esélye, hogy újra megszökhessen.
[/caption]Nehéz lenne eldönteni, kik vannak többen: azok, akik felmentenék a kiskorú megrontásával vádolt Oscar-díjas filmrendezőt, vagy azok, akik örökre rács mögött tudnák. (Polanski még 1978-ban ismerte el a bíróság előtt, hogy leitatott, és megerőszakolt egy 13 éves kislányt – ezek után megszökött az ítéletvégrehajtás elől) Az előbbiek számára lehet jó hír, hogy – a távirati iroda információi szerint – egy svájci bíróság szerdán elfogadta Roman Polanski 4,5 millió dolláros (800 millió forintos) óvadékkérelmét.

Ez azt jelenti, hogy Polanskit a börtön helyett svájci villájában tartanák őrizet alatt, s ezen túl egy elektronikus követőeszköz alkalmazásával vigyáznának arra, hogy ne szökjön el az igazságszolgáltatás szeme elől. A törvényszék szerint azért is kicsi az esélye a lengyel-francia művész szökésének, mivel az összeg Polanski vagyonának egy jelentős hányadát képviseli.

Tízezer dollárt is érhet a fotó

A rendező körüli hercehurca lehet az oka annak is, hogy az egekig szökhet annak a 40 évvel ezelőtt készült fotónak az ára, amely a rendezőt és néhai feleségét, Sharon Tate-et ábrázolja ruha nélkül, s amelyet New Yorkban árvereznek el decemberben. A gyermeket váró Sharon Tate színésznőt 1969 augusztusában otthonában gyilkolták meg Charles Manson szektájának követői négy további áldozattal együtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva