Sztárvilág

2009.12.22. 11:00

Vegyen milánói dómot karácsonyra!

A milánói dóm kicsinyített mása a legnépszerűbb karácsonyi ajándék Olaszországban. Tudják, amelyikkel Berlusconit fejbe dobták.

Kiskegyed Online

Az incidens jól jött a boltosoknak: szinte egyik napról a másikra ugrott meg a kereslet a milánói dóm kicsinyített mása iránt. A nehezebb, márványból készült darabokért tíz eurót kérnek, a gyantából készített másolatok öt-hat euróba kerülnek. A kereskedők szerint ez most a legnépszerűbb karácsonyi ajándék. Az olaszok az ünnep közeledtével mást is kitaláltak. Mivel az országban régóta szokás, hogy a hagyományos betlehemi figurák mellé ismert politikusok kis szobrocskáit is odateszik, egy szobrász a sérült Berlusconit ábrázoló bábukat készített. Vitték, mint a cukrot.

Berlusconi vonzza az őrülteket

De úgy látszik, „divatba jött” az is, hogy valaki minél közelebb kerüljön Silvio Berlusconihoz. Nemcsak a kormányfőt megtámadó férfi volt mindössze néhány méterre a miniszterelnöktől, hanem egy 26 éves, valószínűleg pszichés zavarokkal küzdő fiatalember is oda akart menni hozzá a kórházban. A férfit biztonsági őrök tartóztatták fel, amikor annak a milánói kórháznak a hetedik emeletére igyekezett, ahol Berlusconit ápolták. Az illető azt állította, csupán üdvözölni szerette volna a sérült miniszterelnököt. Olaszország kormányfőjét a héten kiengedték a kórházból. Az eset után, amikor is egy kampánygyűlést követően a 42 éves Massimo Tartaglia a milánói dóm kisméretű szobrával arcon dobta Berlusconit, a miniszterelnöknek kitört két foga, berepedt az orra, és felszakadt a szája.



A kórház egyik orvosának elmondása szerint a múlt vasárnapi támadás előhozta a kormányfő régi nyakfájdalmait, ami súlyos fejfájáshoz vezetett. Ezenkívül Berlusconinak nehézségei voltak az evéssel is. A kórház után az első útja magánfogorvosához vezetett. A fogászaton állítólag háromórás beavatkozással pótolták a miniszterelnök támadás során kitört fogait. Miután ezzel is végzett, az olasz kormányfő Milánó környéki villájába ment. Orvosai tanácsára ott fog pihenni az elkövetkező két hétben.

Bocsánatot kért a bűnös

Svájci lapok szerint Berlusconi hamarosan Gravesanóba utazik, és egy magán plasztikai sebészetet keres fel. Korábban néhányszor már járt a klinikán, ahol több szépészeti beavatkozást is elvégeztek rajta. A hírt egyébként a svájci városka polgármestere mondta el újságíróknak. Carlo Zoppi szerint Berlusconi „napokon belül” a klinikára érkezhet. A polgármester információit azonban senki sem erősítette meg. A városvezető ráadásul az információit egy bárban hallotta, ahol a magánklinika dolgozói beszélgettek az olasz kormányfő érkezéséről. Berlusconi támadója, Massimo Tartaglia időközben bocsánatot kért tettéért.

„Gyáva és meggondolatlan tett” – így értékelte a történteket az egyébként pszichiátriai kezelés alatt álló férfi. Tartaglia úgy fogalmazott, „nem ismer magára”. Kijelentette továbbá, hogy egyedül cselekedett, és tettét nem „militantizmus vagy politikai hovatartozás” motiválta. Tartagliát továbbra is rendőri őrizetben tartják. Ha bűnösnek találják, öt évig tartó börtönbüntetésre is számíthat.

Berlusconi legendás aranyköpései:

2001: „Az iszlám ugyanott tart, mint 1400 évvel ezelőtt.”
2002: „Az állástalanná vált FIAT-dolgozók vállaljanak illegális munkát adófizetés nélkül.”
2003: „Nincs senki a világ porondján, aki versenyre kelhetne velem.”
2009: „Sápadtabb vagyok, mint Obama, mert régóta nem napoztam.”

forrás: Vasárnap Reggel

További sztárhíreink >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva