Sztárvilág

2010.01.11. 09:54

Bangó Margit – Meddig lehet még?

Aggódik családja Bangó Margitért. A Kossuth-díjas művész azonban nem hajlandó visszavenni a tempóból.

Kiskegyed Online

Igazi energiabomba Bangó Margit, év végi dupla koncertjére teljes erőbedobással készült. Nem tartotta őt vissza még az sem, hogy orvosai figyelmeztették- vegyen vissza a tempóból, mert az életével játszik. Nem véletlenül intették a nagy megterheléstől. Kétszer két és fél órás show-t adott elő a színpadon, ráadásul hihetetlen vehemenciával. Ez még egy tinisztárnak is megerőltető lett volna. De Margit mindvégig hajthatatlan volt. Az sem érdekelte, hogy orvosai attól féltek, 59 éves szíve nem fogja bírni.

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Családja az igazi támasz.
[/caption]

Zokszó nélkül végigcsinálta

„Egy ilyen hatalmas koncert nem kevés energiát igényel – mondja a művésznő lánya, Marika. – Egy egészséges embernek is komoly megpróbáltatást jelentett volna, hát még édesanyámnak. A koncertet megelőzően már nagy strapának volt kitéve. Rengeteg próba van mögötte. Ráadásul nagyon meg volt fázva. Meg is ijedtünk, hogy most mi lesz. De tudta, hogy össze kell szednie magát. Féltünk, hogy fogja bírni kondícióval. És azt sem szabad elfelejteni, hogy nemrég egy komoly betegséggel is megküzdött, a halál torkából tért vissza.”

Nem véletlenül mondta ezt a művésznő lánya. 2003-ban épp Amerikából jött vissza Margit, mikor a repülőgépen tüdőembóliát kapott. A kórházban egy vizsgálat során derült ki, hogy mellrákja van. Kemoterápián és sugárkezelésen esett át. Olyannyira, hogy bár az ő állapota volt a legsúlyosabb, ő tartotta a lelket betegtársaiban. Ennek már hat éve.



„Vallom, hogy minden fejben dől el, akarni kell a gyógyulást. És bízni kell az Istenben, az orvosokban. De ezek mellett azt is tudom, hogy a szeretetnek hihetetlen ereje van, ezrek imádkoztak értem, és ez hatalmas erőt adott – mondja az énekesnő, aki úgy érezte, tartozik ezzel a koncerttel a rajongóinak. Senki és semmi nem tudta visszatartani attól, hogy kiálljon a színpadra, és dalaival mosolyt csaljon hálás közönségének arcára. „Anyukám nem olyan ember, aki csak úgy visszavesz a tempóból – folytatja Marika. – A család leült, és megbeszélt mindent. Tudja, hogy nagyon féltjük őt. De el kell fogadnunk, hogy neki az élete a színpad, a közönség és a zene. Ettől boldog. Mi pedig azt szeretnénk, ha boldogsága soha nem múlna el.”

De vajon megéri, hogy ezért egészségét is kockáztatja a művésznő?

Margit többször kijelentette, hogy olyan típusú ember, aki nem ismer akadályokat, minden körülmények között véghezviszi feladatát. „Az az alázat, ami bennem dolgozik, nem engedi, hogy cserbenhagyjam közönségemet, hiszen értük élek, és hatalmas örömmel tölt el, hogy megtisztelnek szeretetükkel” – mondja Margit. Elismerésre és tiszteletre méltó, ahogyan az énekesnő gondolkodik, de nem szabad elfelejtenie, hogy ő is ember, aki egyszer elfáradhat. A jubileumi koncert pedig csak a kezdet. Mint megtudtuk, rengeteg munka vár még rá: tévéfelvételek és egy angliai koncert. A pihenés pedig egyre várat magára.

„Évek óta nem volt pihenni, nyaralni anyukám – mondja Marika. – Legfeljebb a velencei nyaralónkig jutott el. Reméljük, hamarosan eljön az igazi kikapcsolódás ideje is. Tudjuk, hogy rizikót vállal ezzel a sok munkával, de Hála Istennek, most jó erőnlétben van. Mindig ott vagyunk mellette, figyelünk rá. Ha csak egy apró jelét is látnánk, hogy nem bírja, azonnal a segítségére sietünk. Remélem erre nem fog sor kerülni. Az egész ország a szívében van, tudja, hogy neki feladatai vannak még. A visszavonulás? Ilyet még kérdezni is vicc. Szerintem 90 éves korában térjünk vissza rá!”

További sztárhíreink >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva