Sztárvilág

2010.01.27. 10:16

Izgulhatunk Gryllus Dorkáért!

Bár magyar film nem került az Oscar-díjra jelölt idegen nyelvű filmek közé, a magyar színésznő azért még reménykedhet.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Márciusig biztosan kiderül mire hivatott a film, amelyben a gyönyörű magyar színésznő is játszik.
[/caption]A világ 65 országa nevezett egy-egy produkciót az idegen nyelvű filmek Oscar-díjára. A magyar jelölt Goda Krisztina Kaméleon című vígjátéka volt, amely nincs a kilenc között. Versenyben maradt viszont a Muhi András vezette magyar Inforg Stúdió és Gryllus Dorka színésznő közreműködésével készült hivatalos bolgár nevezés, A világ nagy és a megváltás a sarkon túl ólálkodik című című road movie, amely több fontos nemzetközi elismerést nyert a közelmúltban Szófia, Varsó, Zürich és Bergen rangos seregszemléin. A filmben Gryllus Dorka Mariát, a főszereplő szerelmét alakítja.

Az alkotás az európai kultúrák találkozásáról, azon belül a hagyományokról, hagyományőrzésről, -ápolásról szól. A film flashbackekben és álmokban idézi meg a múltat, a kommunizmust, az okot, amiért a család a hazáját elhagyni kényszerül, s a régmúlt tradícióit, melyek a mai globalizált világban elveszni látszanak, de legalábbis elhalványulnak.

Az Amerikai Filmakadémia bizottsága a jelölési folyamat során több fázisban szűkíti a versengő filmek listáját. Február 2-án hozzák nyilvánosságra az öt jelölt film címét, azOscar-díjakat március 7-én adják át Hollywoodban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva