Sztárvilág

2010.02.01. 18:52

Kondicionálás tánclépésekkel: PortDeBras

Ugye már te is elképzelted egy-egy fárasztó nap után, hogy valahol, egy messzi országban ringatózol a tenger lágy hullámain. Az új fitneszirányzat alkotói is pont így képzelték.

NANA.HU

Balett, mint fitnesz?

A balettről szinte mindenkinek a kecses, de fájdalmas, olykor nyakatekert, bonyolult mozdulatok jutnak eszébe. Magunkat így elképzelni szinte lehetetlen – többnyire –, de mi történik akkor, ha mindebből kiemeljük a légies mozdulatokat, és egy könnyen elsajátítható gyakorlatsorral és dinamikus zenével új edzésformát hozunk létre?

Port De Bras

A Port De Bras a tánc, a balett, az erő valamint a hajlékonyság ötvözete – egy kondicionáló tréning keretében
. Jól követhető, ügyesen megtanulható mozdulatsorral dolgozik, amelyek bár légiesek, mégis egyszerűek, karcsúsítanak és áldásosan hatnak a tartóizmokra. És bár a balettől eredeztethető, sok mindenben eltér tőle. Abban viszont hasonlít, hogy a látszólag minden erőlködés nélkül történő ringatózáshoz is komoly izommunka szükséges!

A program gyakorlatai folyamatosan tónusban tartják a testet, így már egy testsúlyáthelyezéskor is megdolgoztatja a hasat, a gerinc menti izmokat és a lábakat is, tehát mindent, amit egy edzés során általában terhelni szeretnénk.

A Port De Bras emellett fejleszti dinamikus egyensúlyunkat, segíti a testkontroll, a ritmusérzék kialakulását. A gyakorlatok átmozgatják az egész testet, a csípőt, karokat, a vállakat, nyújtják a gerincet és segítségünkre lesznek a normál testtartás kialakításában, visszaállításában. A folyamatos mozgásnak köszönhetően az energia áramlása megszakítás nélküli, a mozdulatok elegánsak, kontrolláltak (legalábbis azok lesznek) és persze biztonságosak.

Az edzés ráadásul légies, mégis izzasztó, izomzsibbasztó munkát igényel, de a Port De Bras jutalomként a vékony, filigrán balettáncosokéhoz hasonlatos szépen definiált, szálkás testet ígér!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva