Sztárvilág

2010.03.29. 09:47

A tökéletes testedzés lustáknak!

Egy új módszer, ami nem csupán a lustáknak, de azoknak is segít az edzésben, akik valamilyen sérüléssel küzdenek.

NANA.HU

>Nem hittem volna, hogy közel tíz éves edzői és húsz éves sportolói múlttal bármilyen eszköz meglepetést tud okozni, no és ekkora fájdalmat. Bevallom, először kétkedve szemlélgettem a fogason lógó, űrruhához hasonlatos „valamit", a belőle kilógó drótokkal és belebújva is még mindig olyan érzésem volt, mint valami űrturistának.



Az első impulzusok után a félelmem elmúlt, helyébe a küzdelem lépett. Eddig azt hittem, egy szimpla guggolás, vagy egy karhajlítás-nyújtás túl nagy problémát nem jelenthet, de X-Body-ba bújva mindezt át kellett értékelnem. Alig húsz percnyi edzés és „áram-oltatás" után úgy éreztem magam, mint egy kiadós aerobik nap vagy edzőtábor végén. Minden izmom fáradtságot jelzett és pihenőt kért. Mondták, hogy fájni fog. Nem hittem. Az X-Body-s edzés után két nappal átéltem életem eddigi legkomolyabb farizomlázát, emellett napokig szinte minden percben tisztában voltam azzal, hol is van a tricepszem.

Az XBody avagy EMS (elektrostimulációs tréning)

Kutatások igazolják, hogy az egész testre kiterjedő EMS-tréning jelenleg egyike a legeredményesebb edzési lehetőségeknek, ami manapság létezik. Az erőnléti tréning az izomzat közel egészére hat, az izombeli hiányokat és diszbalanciát pedig hatékonyan egyenlíti ki.

Pozitív hatások:
- Célzott izomépítés: a testre pontosan felfekvő elektródáknak köszönhetően minden impulzus pontosan célba talál, így nincs rosszul végrehajtott gyakorlat!
- Az izomzat egyensúlyának kialakítása: a külső impulzusok elősegítik, hogy testünk „gyengébb láncszemei" is könnyen fejlődhessenek.
- Az ízületek terhelésének kiküszöbölése: mivel az elektromos impulzus célzottan az izomzatra hat, a súlyzós edzésekről ismert ízületi terhelés veszélye elhárul.
- Kis időráfordítás: szinte a teljes izomzatot egyszerre tudjuk dolgoztatni, az edzésre fordítandó idő pedig mindössze 15-20 percre korlátozódik.
- Javul a környező szövetek vérellátása: az izompumpa a cellulitisz elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módja!
- Csökken a zsír: a hatékony erősítő edzés igazi kalóriaégető kemencévé változtatja a szervezetet. A regenerációs fázisnak köszönhetően, amit másnap harmadnap átélünk, tökéletes az utózsírégető hatása is!
- Jobb közérzet és testtartás: az elektromos impulzusok képesek elérni és megdolgoztatni a mélyebben fekvő tartóizmokat is!
- Csökkenő hátfájás: az edzőmellénybe szerelt elektródák segítségével megerősödnek a gerinc menti izmok, így kiküszöbölhető a gyenge tartóizmoknak köszönhető hátfájás!
- Csontritkulás, csonttörések megelőzése: a nehezebb izomzat arra kényszeríti az őket tartó csontokat, hogy megvastagodjanak, így erősebbek és ellenállóbbak leszenek.

Az XBody nem egy újabb csodaeszköz a fitnesz világában, hisz a mozgás örömét, a közös edzések hangulatát, a természet közelségét esetleg egy kocogás során nem helyettesíti, hanem olyan segítőtárs, amely elérhetővé teszi számunkra a haladó edzések intenzitását, és segít fokozni az elvégzett gyakorlatok eredményességét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva