Sztárvilág

2010.03.20. 11:11

Egy igazi stílusikon: Korda György

Fiatalság, bolondság – így a mondás, amihez akár túl a hetedik X-en is tarthatja magát az ember. Ezt példázza a Korda-házaspár életútja is, akik még mindig tudnak úgy élni, mulatni és bolondozni, mint huszonéves korukban.

NANA.HU

Úton a hírnév felé

A táncdal-és pókerkirály 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a „Szeretni kell” című dallal aratta. Karrierje ettől kezdve megállíthatatlanul tört előre, így hamar az ország egyik legnépszerűbb táncdalénekese lett.

A Táncdalfesztiválok idején négyszer nyerte el a legjobb előadói díjat, és háromszor a közönségdíjat. A Made in Hungary-n 8 alkalommal kapott első díjat, háromszor második, és egyszer harmadik helyezést. Közben nemzetközi szereplései is voltak, szerte Európában, de fellépett Amerikában, Kanadában és Ausztráliában is.



A szerelem ereje

Feleségével, Balázs Klárival a nyolcvanas évek elején ismerkedett meg, azóta alkotnak duettet a színpadon is. Nem kevés sikerrel. Az elmúlt 12 évben közel 200 kislemezük és 32 albumuk jelent meg, amiből mindegyik aranylemez lett. A Korda-házaspár tehát nemcsak az életben, a munkában is kiváló együttműködők. Pedig szerelmüknek több rosszindulatú pletyka vetett már majdnem véget.

Első énekesi sikere a Szeretni kell volt. A közönség - és a nők - imádták. A siker fokozható lett volna: 1966-ban a fellépése után egy amerikai úr szeretett volna beszélni vele, akit egy laza kézlegyintéssel hajtott el, hiszen egy újabb gyönyörű hölgy várta. Az úr az Ed Sullivan show ifjú tehetségek után kutató managere volt, aki mindenkiből világsztárt csinált akkoriban.

Életük talán eddigi legnagyobb próbatétele az volt, amikor szerelmük hajnalán, az 1980-as évek végén Györgyöt gyilkossággal vádolták: a pletyka szerint kanadai turnéjuk során brutális kegyetlenséggel megölte, majd feldarabolta és eltüntette a feleségét, hogy egy másik nővel térhessen haza. A történetet egy átmulatott éjszaka végén, viccből találta ki Nádas György humorista. Ez az affér sokat lendített népszerűségükön, mely azonban az 1990-es évek közepe-vége felé újból hanyatlani kezdett.

 

Újra köztudatban

A nagy visszatérést szintén egy paródiának, a Nacsa-Bagi duónak köszönheti, akik újra életre keltették a Korda – lázt. A két humorista nagysikerű műsora után ugyanis Korda György és Balázs Klári ismét rivaldafénybe került. Egyre több tévécsatornától kaptak és kapnak mind a mai napig meghívást, turnézni kezdtek, sőt mi több: immár 4 éve Európa egyik legnagyobb fesztiváljának, a Sziget Fesztiválnak is elmaradhatatlan tartozékai.


Gyuri bácsi, a celeb

És még ez mind semmi. Amióta Gyuri bácsi újra bekerült a köztudatba, kedvenc hobbiját, a pókert is űzheti, ráadásul élő adásban. A Sport 1 tévén, mint szakkommentátor 6 éve tevékenykedik, sokszor neje segítségével...

 

Botrány, betegség

Tavaly nyáron a Velencei-tó parti házuk körül alakult ki egy kisebb fajta botrány. Azzal vádolták őket, hogy a földi halandóktól eltérően Kordáék elkeríthettek egy partszakaszt, privát használatra.

Legutóbb pedig Gyuri bácsi betegségével, illetve az érte aggódó Klárikával kerültek a címlapokra.

 

 

Legutóbb pedig Gyuri bácsi betegségével, illetve az érte aggódó Klárikával kerültek a címlapokra. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva