Sztárvilág

2010.03.16. 15:24

Michelin csillag Budapesten is!

A legrangosabb elismerést a Costes étterem kapta, annak ellenére, hogy Miguel Vieira, a portugál sztárséf helyét januárban Nicolas Delgado vette át.

NANA.HU

Bár a Costes étterem az előző szakáccsal szerepelt a jelöltek listáján, a Michelin gyorsan reagált, és az új séfhez új inspektorokat küldött.



A Sziget főszervezőjeként ismertté vált tulajdonos, Gerendai Károly az Otthon, édesről tudta meg a hírt, amelyre így reagált: "Nagyon örülök a hírnek, de ez azt is jelenti, hogy még inkább fel kell kötnünk a gatyát. Nagy kihívás volt az év elején a séfváltás, mindenképpen szerettük volna megőrizni az addigi magas színvonalat, és ha lehet, túl is szárnyalni. Azt hiszem, most még inkább bizonyítanunk kell, hogy nem hullott rossz helyre a csillag."

Abban egyetértenek a magyarországi szakemberek, hogy a Costes sikere a többi magyar étteremre is pozitív hatással lehet. Egybehangzóan állítják, hogy a következő években további négy-öt budapesti étterem lehet esélyes a Michelin-csillagra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva