Sztárvilág

2010.03.10. 10:00

Zámbó Edit és a kamu doktori cím

Míg élt Jimmy, az egész ország úgy tudta, hogy a felesége, Edit jogász. Most kiderült, hogy ez nem igaz.

Kiskegyed Online

Miközben megy a hercehurca arról, hogy Jimmy halálát illetően kinek lehet hinni - az özvegynek, Zámbó Editnek, vagy a másik szemtanúnak, Hulé Évának -, egyre több különös dolog derül ki a család életéről… Ha valaki még emlékszik a régi cikkekre, amiben Jimmya családjáról beszélt, jól tudja, hogy a feleség ezekben dr. Zámbó Edit jogászként szerepel, és a közvélemény a mai napig így tudja ezt. Internetes fórumok hozzászólásaiban még mostanában is arról lehet olvasni, hogy az olvasók mennyire bíznak az özvegyben, hiszen ő egy "kiművelt jogász"!

[caption id="" align="alignleft" width="380"] „Nem használok semmiféle doktori címet, nem tehetek róla, ha ezt írták rólam akkoriban az újságok.”
[/caption]

Nem tudnak róla az egyetemen

A Zámbó család régi ismerőse azonban megkereste a Kiskegyedet, és a következőket mesélte el: „Edit egy gyárban dolgozott, így sem előtte, sem utána nem tette le a doktorátust, és nem is járt soha életében egyetemre! Magyarul: nem igaz, hogy doktor, nem hogy büntető jogász!”
A Kiskegyed utánajárt, és kiderült, hogy a jogi egyetemen nem tudnak semmit sem egy Zámbó Edit, sem pedig egy az özvegy lánykori nevén beiratkozott tanulóról. De akkor miért volt szükség arra, hogy doktorként és büntető jogászként szerepeljen a nyilvánosság előtt?

Az első feleség miatt?

„Jimmy első felesége, Veronika egy tanult, művelt nő. Editnek nyilván kínos volt, hogy ő nem tud semmit felmutatni Jimmy mellett, és valószínűleg ezért adományozott magának egy doktori címet! Amikor meghalt szegény Jimmy, és ott ültünk a rendőrség Teve utcai palotájában, odajött egy vizsgálótiszt is, hogy megkérdezze: áruljam már el, milyen doktor Edit, mert ők nem találják a nyomát – meséli a még kilenc éve a család barátjának, most pedig már csak egy erőszakos rajongónak nevezett Hulé Éva.



Nem tehetek róla

A Kiskegyed természetesen megkereste a legilletékesebbet, Zámbó Editet is, hogy mondja el, mi az igazság a doktorátusa körül. „Nem nyilatkozom, csupán csak annyit mondok, hogy nem büntetőjogász a végzettségem” – válaszolta ingerülten. Arra a kérdésre viszont, hogy akkor Jimmy idejében miért dr. Zámbó Edit jogászként szerepelt, már csak ennyit mondott: „Nem használok semmiféle doktori címet, nem tehetek róla, ha ezt írták rólam akkoriban az újságok.”

További sztárhíreink >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva