Sztárvilág

2010.04.02. 08:57

Mónika drága volt és nézhetetlen

Megszűnik a Mónika-show. A műsorvezető, Erdélyi Mónika sírva búcsúzott kollégáitól az utolsó felvételt követő búcsú bulin. A kibeszélő-műsor kilenc évig futott az RTL Klub képernyőjén és hosszú évekig semmi nem tudta megverni nézettségben.

NANA.HU

A héten forgatott utoljára Erdélyi Mónika. Kétes értékű műsora ugyanis, a Mónika-show végleg megszűnik – értesült a Bors. Az RTL Klub vezetősége szerint azért, mert az utóbbi időben nem tudtak egyszerre megfelelni a nézők igényeinek és a törvény betűjének. Rényi Ádám, a televízió kommunikációs igazgatója szerint a műsor nagyságrendekkel több győzelmet aratott, mint TV2-s vetélytársai, de a piacvezető társaságnak már ez sem volt elég.

Mint ismert, a TV2 több kibeszélőshow-t is indított a műfaj nagyasszonya ellen. Ezekben Liptai Claudiát, Konta Barbarát és Jakupcsek Gabriellát is a csatasorba állították, ám nézettségben meg sem közelítették Mónikát. Egyedül az indiai származású Joshi Bharatnak sikerült néhány rövidebb időszakban „megszorongatnia”, vagy legyőznie őt. A Napi Ász szerint azonban a show mégsem a nézettség oltárán vérzett el, hanem a tévétársaságnál kezdődött átszervezéseknek és létszámleépítéseknek esett áldozatul. (Mint ahogy egyébként maga a kommunikációs igazgató is.)

A Bors úgy tudja, Erdélyi Mónika egyetértett a vezetőség döntésével, ő is tudta, hogy egyszer minden műsor véget ér. Elérni azonban egyik bulvárlapnak sem sikerült, hogy ezt személyesen is elmondhassa. Az azonban biztos, hogy a felvétel utáni búcsú bulin sírva köszönt el kollégáitól és attól a kilenc évtől, amit a „háziasszony-szerepben” eltöltött. A tévétársaságtól azonban nem kell Mónikának búcsúznia. Rényi Ádám a Borsnak azt mondta, mindenképpen számít rá a csatorna, ám arról, hogy milyen szerepkörben tűnik majd fel, csak később születik döntés. Az eddig felvett műsorokat pedig egész tavasszal élvezhetik még a nézők.

A show egyébként amellett, hogy már a nézettsége sem volt az igazi, sokba is került az RTL Klubnak. A benne elhangzottak miatt ugyanis többször is elsötétült a képernyő, ez pedig jelentős reklámkiesést jelentett a csatornának. 2009 nyarán a Mónika-show miatt rekord ideig, 320 percig nem sugározhatott az RTL Klub. Többször fizettek miatta jelentős összegű kötbért és büntetést is, mivel az Országos Rádió és Televízió Társaság szerint az erőszak és a szexualitás ebben az idősávban jogsértő.

Nézze meg képgalériánkat! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva