Sztárvilág

2010.07.19. 16:25

Egy éve még biztosan van a Republicnak

Március 15-én az együttes megalakulásának 20. évfordulója alkalmából Cipő és a zenekar többi tagja – Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás, Tóth Zoltán – átvette a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét a Parlamentben. Cipő a jövőt nézve optimista.

BAMA

– Kellemes nap volt, és azon ritka alkalmak egyike, amikor öltönyt, nyakkendőt viseltünk – árulta el Cipő a baon.hu-nak.


– A jubileum kapcsán riportkönyv is készült rólatok, mely a sok személyes információ mellett a hazai könnyűzenei szcéna elmúlt két évtizedének kulisszatitkait is megszellőzteti. Hogy fogadta a szakma?

– Nem sértődött meg senki, nem is mondunk bántó dolgokat, csak arról beszéltünk, amit megéltünk. Sok érdekesség bekerült a könyvbe. A zenekartagok világlátását jól ismerem, számomra azt volt élmény elolvasni, amit a barátaink, kollégáink, velünk együtt dolgozók nyilatkoztak rólunk.

– Keveset tudni a magánéletedről, ikerpár lányaidról.

– A lányok, köszönöm, jól vannak, tizenkét évesek, kiváló tanulók. A zenélés nem fogta meg őket, zongorázni tanultak, de felhagytak vele. Táncban tehetségesek, művelik is. A nagykoncerteken rendszerint ott vannak, legutóbb a Budapest Sportarénában tartott, jubileumi fellépésen tapsoltak nekünk.

– Tíz évvel ezelőtt sokan faggattak jövőbeli terveitekről. Visszatekintve, hozta a csapat, amit elgondoltatok?

– Mindig egy évre előre tervezünk, ha jól sikerül az előző szezon, jó eséllyel a következőben sem maradunk munka nélkül, érkeznek a koncertmeghívások. Fáradtabbak vagyunk, nehezebben regenerálódunk a fellépések után, mint a kezdetekkor. De ez szerencsére nem látszik a koncerteken. Tudomásul vesszük, hogy nem huszonévesek vagyunk, időnként pihenésre van szükségünk.

– Milyen volt a zenekar amerikai körútja?

– A kinn élő magyaroktól kaptuk a meghívást, márciusban utaztunk. Minden felszerelést megkaptunk, amit a koncerthez kértünk, így gyakorlatilag olyan volt, mint itthon. A közönség zömét olyan fiatalok tették ki, akik a kilencvenes években kerültek Amerikába, és még itthonról ismertek bennünket. Velünk fújták a dalokat, jókat buliztak. A kicsiket sem zavarta, hogy sokáig ébren kellett maradni A kicsiket sem zavarta, hogy sokáig ébren kellett maradni.

– Decemberig telve a zenekari koncertnaptár, ez jó, vagy időnként jól esne lazítani a tempón?

– Szívesen dolgozunk. Két-három évente mindenhová visszahívják a csapatot, ami jó fokmérő, amíg kellünk, zenélünk. Ez az év jól alakul, sok koncertet adunk. Jó passzban vagyunk, de ez semmire sem predesztinál. Amióta vagyunk, mindig azt mondom: egy éve még biztosan van a Republicnak. A zenekar jövőjéről nem most, egy esetleges rossz év után lesz érdemes elgondolkodni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva