Sztárvilág

2010.07.05. 09:29

TOP 10 - Minden idők legidősebb emberei

Elizabeth Boden hét gyermekén kívül 40 unokával, 75 dédunokával, 150 ükunokával, 220 szépunokával és 75 ősunokával büszkélkedhetett. És ő csak nyolcadik a listán.

NANA.HU

„Megőrizni az ifjúságunkat nem élettanilag nehéz, hanem lelkileg. Mert elromlunk. Alkalmazkodunk a hitványhoz, a méltatlanhoz. Magunkba szívjuk a világ és a történelem minden szennyét, és elkoszolódunk.” Müller Péternek igaza lehet, ám vannak olyan kivételes emberek, akiket bármilyen történelmi vihar, vagy méltatlanság ér, nem koszolódnak, vagy csak nagyon-nagyon lassan.

Az pedig különösen elgondolkodtató, hogy a csaknem 120 évet megélt matrónák, és az egy szem kakukktojás férfiú egyike sem arról volt híres, hogy diétás koszton, sporteszközök fogságában élte volna önmegtartóztató életét. Sőt, fogyasztottak alkoholt, többen dohányoztak (A 120 évet megélt Shigechiyo Izumi például, ki tudja miért, 70 éves korában kezdett pöfékelni), és rendszerint jókat ettek. Szerepel a csodaszerek között az olívaolaj, a csokoládé, a rizskása, de a munka is. A már említett Izumi úr ugyanis nem kevesebb, mint 98 év munkaviszonnyal rendelkezik!



Persze azt nehéz lehet feldolgozni az emberi agynak, hogy több gyermekét, s unokáját is túléli valaki. Az pedig inkább mókás, ha az ember lánya saját fiával él alanyi jogon egyazon idősek otthonában.

Galériánkban Matuzsálem kései „leszármazottjai” >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva