Utazás

2008.07.31. 06:27

A világ legjobb természetfotói a természettudományi múzeumban

A év természetfotósa címmel meghirdetett pályázat győztes fényképeiből nyílt kiállítás Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a versenyen induló magyar fotográfusok legszebb munkái is megtekinthetők.

M. G.

A múzeum másodszor ad otthont a BBC Wildlife Magazin és a londoni Natural History Museum által szervezett verseny képeiből összeállított vándorkiállításnak. A hatalmas mennyiségű fényképet a tíztagú zsűri három fordulóban értékelte, ezt követően választotta ki a tíz kategória győztesét, illetve közülük a 2007-es év fotográfusát. A győztes végül a brit Ben Osborne lett, aki három hétig fotózta Botswanában a fürdőző elefántokat.

A második az orosz Szergej Gorskov lett; ő halakat fotózott egy kamcsatkai tóban, amikor a vízből felbukkanva egy hatalmas medvével találta szemben magát, melyet az alig egyméteres távolság ellenére is sikerült lefényképeznie. A világversenyen magyar díj is akadt, a 2007-es pályázaton ismét Máté Bence nyerte a legjobb 26 év alatti fotósnak járó Erik Hosking-díjat, míg Karai Csaba kategóriagyőztes lett a Hold előtt elhúzó repülőgépet ábrázoló képével. A tárlat október 26-ig látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva