Utazás

2008.07.21. 10:35

München lett Európa legjobb repülőtere

Egymás után immár a negyedik alkalommal nyerte el a Müncheni Repülőtér a „World Airport“ díjat. A díjat a független londoni légiközlekedés-kutató intézet, a Skytrax ítéli oda – ebben az évben világszerte 8,2 millió utast véleményét kérték ki a világ több, mint 190 repülőteréről.

H. R.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Európában a Müncheni Repülőtér 2-es terminálján lehet a leggyorsabban egyik repülőről a másikra átszállni
[/caption]A 2008-as szavazáson a repülőtér magas pontszámot ért el a „kínálat” és a „kényelem” kategóriában: az utasok szavazatai alapján az elmúlt évekhez hasonlóan a 2-es terminál ismét dobogós helyen végzett. München a „legjobb átszálló repülőtér“ kategóriában a második, míg a „legjobb gasztronómiai kínálat“ szavazáson a harmadik helyen végzett.

Európában a Müncheni Repülőtér 2-es terminálján lehet a leggyorsabban egyik repülőről a másikra átszállni. Az átgondolt építési koncepciónak köszönhetően az utasok akár 30 perc alatt is eljuthatnak egyik gép fedélzetéről a másikra. A gyorsasághoz hozzájárul a több, mint 300 információs képernyő, amelyek az érkező utasokat a csatlakozásaikról tájékoztatják. A gyorsasághoz egy ingyenes szolgáltatás is hozzájárul: ha a beérkező gép már a parkolóhelyén áll, az utasokat személyautóval viszik a csatlakozási járathoz, ezzel is értékes időt takarítva meg. Az épületen belül is gondoskodnak a gyorsaságról: ha szükséges, a reptér egyik munkatársa személyesen kíséri az utasokat a másik gép kapujához, így biztosítva a lehető leggyorsabb és legrövidebb átszállást.

A 2-es terminál mindemellett híres a bevásárlási és gasztronómiai kínálatáról. A légiutasokat több, mint 110 üzlet és étterem várja. A nemzetközi konyhát kedvelők mintegy 20 vendéglátóhely közül választhatnak, a szendvicsezőtől az ötcsillagos éttermekig mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A Müncheni Repülőtér 2-es terminálját 2003. június 29-én nyitották meg, s a Flughafen München GmbH és a Deutsche Lufthansa AG közösen üzemelteti. A terminál megnyitása óta rendszeresen a legjobb értékeléseket kapja az utasok körében végzett közvélemény-kutatásokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva