Utazás

2008.09.23. 17:31

Éjszakai túra és Boszorkánykonyha

Két programmal is készülnek a Duna–Dráva Nemzeti Parkban azoknak, akik a természetben töltenék a hétvégi szabad óráikat.

BAMA

Szombat este a Magyar Csillagászati Egyesület, a Meteor Természetbarát Turista Egyesület és a Nemzeti Park Igazgatóság közös túrát indít a zselici égbolt megtekintésére. A túra célja a zselici éjszaka bemutatása és csillagos természetfotók készítése. A kirándulás kezdőpontja Kardosfa, végpontja a simonfai Zselic turistaház. A túra két szakaszból áll: egy 6 kilométer hosszú körtúrából, ami Kardosfára tér vissza, valamint egy 13 kilométeres gyaloglásból a Zselic turistaházig. A szervezők a résztvevőknek szállást tudnak biztosítani a jelentkezések sorrendjében.

Aki nappali túrára vállalkozna, annak érdemes arra az erdei kirándulásra jelentkeznie, amelyen a természet adta kincseket mutatják be a résztvevőknek. A Boszorkánykornya – bogyók, füvek a Mecsekben nevű program szintén szombaton lesz, időtartama körülbelül három óra.
A pontos indulási időpontról a jelentkezőket később tájékoztatják. Érdeklődni az éjszakai túráról a 70/377-3386-os telefonszámon, a Boszorkánykonyháról pedig a 30/377-3388-as számon lehet.

Szükséges már a réteges öltözék

A hideg, nyirkos időjárás miatt mindkét túrára vízálló, kényelmes bakancs, és meleg, réteges öltözet szükséges.

A természetvédelmi őrök felhívják a túrázók figyelmét, hogy az élővilág és a természeti értékek megóvása érdekében senki ne szedegessen magának otthonra különböző emlékeket, őrizzék meg azokat inkább a fényképezőgépek segítségével. A hideg idő ellenére a kullancsok még mindig éberen várakoznak, ezért fontos a megfelelő védekezés ellenük.

A természetvédelmi őrök felhívják a túrázók figyelmét, hogy az élővilág és a természeti értékek megóvása érdekében senki ne szedegessen magának otthonra különböző emlékeket, őrizzék meg azokat inkább a fényképezőgépek segítségével. A hideg idő ellenére a kullancsok még mindig éberen várakoznak, ezért fontos a megfelelő védekezés ellenük. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva