Utazás

2008.10.28. 16:34

Kísértetkastélyokban várják a bátor vendégeket

Nálunk még nincs akkora hagyománya a halottak napján tartott vigasságoknak, mint a tengerentúlon, de Angliában már jócskán tolongnak a Halloween-partik november elseje környékén.

W. A.

Akik a szokásos farsangi mulatságokat már megunták, azoknak újabban még különlegesebb programokkal szolgálnak a leleményes szállodatulajdonosok.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Nálunk még nincs akkora hagyománya a halottak napján tartott vigasságoknak
[/caption]

Az Egyesült Királyság számos régi kastélyában ugyanis ilyenkor szellemidéző éjszakákra invitálják a borzongani, illetve bohóckodni vágyó közönséget. A legtöbb helyszín természetesen számos rémisztő történettel rendelkezik a múltjában, amelyek vérfagyasztó gyilkosságokról, vagy szívszorító tragédiákról szólnak.

Berendezésük korhű, felszereltésgük ódon, és a komfortszolgáltatások is hiányosak. Az éjszakánként sok tízezer forintot kifizető vendégek azonban nem is azért utazknak e helyekre. Az esti programok között szellemidézés, asztaltáncoltatás, temető- és pincelátogatás, vagy éppen a kísértet járta helyeken való egyedül éjszakázás szerepel. Mindezekért az élményekért a szigetországban egyre nagyobb a kereslet, ami természetesen a programok árát is évről évre feljebb tornássza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva