Utazás

2008.11.20. 11:50

Bécsben megnyitott a karácsonyi vásár

Ismét megnyitotta kapuit az évről évre egyre több magyart is vonzó bécsi adventi vásár.

W. A.

A Wiener Christkindlmarkt a hagyományokhoz híven december 24-én délutánig várja a karácsonyi muzsikára, ünnepi falatokra és kortyokra, valamint apró szuvenírekre áhítozókat. Adventig ugyan még két hét van hátra, de a vásár megnyitása már az ünnepi készülődés kezdetét jelzi. A legnagyobb kínálat és kirakodóvásár idén is a bécsi városháza, a Rathaus előtt várja a látogatókat. A kivilágított épületen december elsejétől minden este egy-egy újabb meglepetés-ablakot  is kinyitnak.

A vásári forgatag mellett ugyanitt a gyerekeknek is kínálnak kézműves programokat. Korosztálytól függően a kicsinek lehetőségük van karkötőket, mézessüteményeket, színes hűtőmágneseket, kő-szobrocskákat készíteni, míg a szüleik a forró sült gesztenyét és süteménykülönlegességeket szorongatják nekik. Természetesen az elmaradhatatlan forralt bor mellett a vásári kínálatban megtalálhatóak lesznek a különféle karácsonyfadísz-, alma-, lekvár, tea-, kolbász- és likőrspecialitások is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva