Utazás

2008.11.11. 14:10

Világbajnoksági selejtező a Szentesi Madárfesztiválon

Szerdán kezdődik és hétfőig tart Szentesen az a Madárfesztivál, amelynek részeként a díszmadár világbajnokség selejtezőjét, a Magyar Nemzeti Díszmadár Bajnokságot is megrendezik.

W. A.

A programok a szentesi Ifjúsági Házban és a Megyeházán zajlanak majd, melyek között szerepel egy díszmadárbörze is. Az érdeklődők változatos előadásokat hallgathatnak a madarak gondozásával és élőhelyeivel kapcsolatban, de bemutatkozik a Hortobágyi Madárkórház is.

Nem messze innen, Szegeden Farmerkiállítás látható a Kultúrpalotában. A február 8-ig látogatható tárlat a farmer sikersztoriját és örökös megújulását mutatja be.

Aki a népi hagyományokhoz kapcsolódó programot keres a hétvégére, az látogasson el Füzérre most szombaton. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a szövés és a fonás relytelmeit mutatják be a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Az egykori fonó hagyományait a művelődési házban elevenítik fel, melyeknek részei a népi énekek és táncok is – mindkettőt elsajátíthatják az érdeklődők a táncházban. A füzéri Várhegy egyébként Magyarország hét természeti csodájának egyike. Aki erre jár, érdemes megtekintenie. A vár a téli időszakban 10 és 15 óra között látogatható.

W. A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva