Utazás

2008.12.04. 22:12

Európa legnagyobb fedett vízi birodalma nyílt meg Budapesten

A hétvégétől már fogadja a látogatókat a káposztásmegyeri Aquaworld. A frissen átadott Ramada Resort hotelhez tartozó élményparkban télen is forró a hangulat.

Árvay N. Tivadar

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Az élményfürdő 11 csúszdája közül hat igazi kihívás a nagyoknak - FOTÓ: SCHMIDT JÁNOS
[/caption]Már messziről feltűnik a Megyeri-híd pesti hídfőjének szomszédságában felépült vízi élményközpont hatalmas kupolája, amely éjszaka sejtelmes félholdként ragyog. Az öt emelet magasságú, több mint hetven méter átmérőjű félgömb, amely kétszer akkora mint az esztergomi Bazilika kupolája Európa legnagyobb élményfürdőjét fedi – az újpesti komplexummal legfeljebb az amszterdamiak hasonló méretű strandja vetekedhet. A beruházás – a szállodával, a fürdővel, és a hozzájuk tartozó épületekkel, valamint a csaknem ezer férőhelyes parkolóval – 17,5 milliárd forintból valósult meg.

„Négy éve kitaláltuk, két év alatt felépítettük ezt a szállodát, és a vízi birodalmat – kezdte ünnepi beszédét Pfandler Katalin, az Aquaworld elnök-vezérigazgatója. – Budapest ezzel a beruházással ismét tett egy lépést afelé, hogy visszanyerje a harminc évvel ezelőtti fürdővárosi rangját.” A hotel és a fürdő ugyan nem a legjobb gazdasági körülmények között kezd működni, de a vezetők szerint a szolgáltatás minősége garancia arra, hogy a befektetett tőke megtérüljön. „Nehéz helyzetben vagyunk, de mégis bizakodunk – tette hozzá Pfandler Katalin. – Miközben mindenhol elbocsátások vannak, mi 250 új munkahelyet teremtettünk, a tökéletes kikapcsolódás lehetőségéről már nem is szólva. ez az első hotel Európában, ahol minden egy helyen van: szálloda, konferenciaközpont, élményfürdő, wellnesz- és fitneszközpont, bárok, sörözők, játéktermek – minden ami ahhoz kell, hogy valaki jól érezze magát anélkül, hogy elhagyja az épületet. A szlogenünk sem véletlenül ez: Az élmények világa mezílábtól lakkcipőig.”

Az élményfürdő persze nemcsak a szállóvendégeké, hanem a budapestieké is. A látogatókat télen 15, nyáron további két medence várja, amelyek többsége fedett. A kupola alatt a keleties hangulatról a középen felépített Angkor-romtemplom gondoskodik. A tornyok és függőhidak között napozóteraszok, nyugágyak gondoskodnak a pihenni vágyók kényelméről. A lélegzetelállító építményt pedig tucatnyi medence

Árak és kedvezmények*

Felnőtt napijegy 5400 Ft

Diák napijegy 4050 Ft

Nyugdíj. Napijegy 4050 Ft

Gyermek 0–3 ingyenes

Gyermek 3–7 700 Ft

*További kedvezményre jogosít a csoportos belépés, illetve választható esti belépő (18–22 óráig) 2700 forintért, vagy 2,5 órás jegy 2900 forintért.

forrás: www.aqua-park.huöleli körül: élményfürdő fekvő és ülőmasszázzsal, nyakzuhannyal és sodrófolyóval. A hazánkban egyedülálló szörfmedence a tengerparti üdülések hangulatát idézi. A sport szerelmeseit 25 méteres medence várja, az ugrálóknak pedig három méteres torony áll rendelkezésükre. A kicsiknek változó mélységű gyerekmedence és saját csúszda is készült.

Az élményfürdő 11 csúszdája közül hat igazi kihívás a nagyoknak. Három pálya 17 méter magasból, a többi egy szinttel lejjebbről indul. A csúszdák teljes hossza csaknem egy kilométer. A kalandvágyók a sziklák között hömpölygő 180 méteres hegyi folyóban is próbára tehetik magukat. z izgalmak után a test és a lélek kényeztetésére is lehetőség nyílik. Az Aquaworld szauna világa egyszerre kétszáz vendégnek kínál lehetőséget a felüdülésre. A hagyományos szauna mellett többek között gőz- és aromakabinok, tepidárium, hókamra, infra- és bioszauna szerepel a választékban.

Diák napijegy 4050 Ft

Nyugdíj. Napijegy 4050 Ft

Gyermek 0–3 ingyenes

Gyermek 3–7 700 Ft

*További kedvezményre jogosít a csoportos belépés, illetve választható esti belépő (18–22 óráig) 2700 forintért, vagy 2,5 órás jegy 2900 forintért.

forrás: www.aqua-park.hu Az élményfürdő 11 csúszdája közül hat igazi kihívás a nagyoknak - FOTÓ: SCHMIDT JÁNOS Aquapark -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva