Utazás

2009.01.14. 06:04

Tovább hízik a jégtakaró

Két baleset is történ múlt hétvégén amiatt, hogy olyan területekre merészkedtek a csúszkálók, ahol nem volt elég vastag a jég. Mindkettő a Fertő-tavon történt.

BAMA

Szombaton egy 11 éves fiú, míg vasárnap egy 24 éves fiatalember járt szerencsétlenül, de mindkettőjüket kimentették. Esetük azonban éles bizonyítéka annak, hogy csak a kijelölt korcsolyázó helyeken, illetve a part közeli biztonságos területeken szabad a jégre merészkedni.

[caption id="" align="alignleft" width="270"] A legtöbb természetes korcsolyapályát a Balaton környékén jelölték ki - FOTÓ: GÁTI KORNÉL
[/caption]A legtöbb természetes korcsolyapályát a Balaton környékén jelölték ki az elmúlt időszakban. Alsórösön a Községi strandnál lehet csúszkálni, ahol vasárnap délután jégkarnevált is rendeznek. Balatonalmádiban a Wesselényi strandon, Balatonbogláron a Vasas utcánál, Balatonfenyvesen a szabadstrandon lehet biztonsággal csúszkálni. Balatonföldváron, a szabadstrandon még esti korizásra is lehetőség van, szombaton este Pedig Jégfesztivállal kedveskednek a szórakozni vágyóknak. Balatonfüreden, az Esterházy strandon, Fonyódon a Huszka utca és a Bárhory utca strandjai, valamint a Sándortelepi strand áll a korisok rendelkezésére. Keszthelyen a Városi Strandon január 8-a óta üzemel a jégpálya, hétvégén egészen este kilenc óráig. Tihanyon a Belső-tavon, Vonyarcvashegyen a Lidó strandon, Zamárdiban a csónakkikötőnél, Zánkán a Községi strandon működnek korcsolyapályák.A Badacsonytomajhoz közeli Büdös-tó jege szintén korcsolyázható. A legtöbb helyszínen a szervezők meleg italokról és biztonsági személyzetről is gondoskodnak.

A Velencei-tavon Agárdon, Velencén és Gárdonyban várják kijelölt jégpályákkal a sportolni vágyókat.

Csak saját felelősségre

A jégre jó látási viszonyok között bárki rámerészkedhet akkor, ha az nem olvad, nem mozog vagy nem recseg, és feltehetően kellő szilárdságú a test megtartásához. Kivételt képeznek ez alól a kikötők, veszteglőhelyek és folyóvizek, melyeknél a jégre lépni tilos és veszélyes. Minden jégpályát csak saját felelősségre lehet használni, még a kijelölteket is.

Csak saját felelősségre A jégre jó látási viszonyok között bárki rámerészkedhet akkor, ha az nem olvad, nem mozog vagy nem recseg, és feltehetően kellő szilárdságú a test megtartásához. Kivételt képeznek ez alól a kikötők, veszteglőhelyek és folyóvizek, melyeknél a jégre lépni tilos és veszélyes. Minden jégpályát csak saját felelősségre lehet használni, még a kijelölteket is. A legtöbb természetes korcsolyapályát a Balaton környékén jelölték ki - FOTÓ: GÁTI KORNÉL Korcsolyázás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva