Utazás

2009.02.03. 17:13

Kikerics túra a Szársomlyón

A rózsaszínes-fehér virágú magyar kikerics az országban kizárólag a Villány-hegység legmagasabb hegyén, a Szársomlyón található meg

Wlcsek

Ez az alig húsz centiméteres védett növény volt látható a nemrég bevont kétforintosokon is. A mérgező magyar kikerics sokszor már január elején megjelenik és virágot bont, hiszen a hegy mészköves talaja hamarabb felmelegszik. A gyakran még a hóvirágot is megelőző növény felkutatására és bemutatására kirándulást szerveznek a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai ezen a hétvégén, szombaton.

A túra útvonala a szintén fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható Szársomlyó hegyen vezet. Ezért a program létszáma korlátozott, a részvételhez előzetes jelentkezés szükséges. A mindössze öt kilométeres gyaloglás körülbelül három órásra tervezhető.

Madáretetés a Pintér-kerti arborétumban

Akik lemaradnak a hétvégi kirándulásról, azok se búsuljanak. kellemes családi program készül a jövő hétvégén Pécsett a Pintér-kerti arborétumban. A Csipegetés elnevezésű madárgondozó délelőttön a gyerekek és felnőttek megismerhetik az arborétum élővilágát. Érdemes az időjárásnak megfelelő öltözék mellett távcsövekkel és madárhatározóval is készülni. Mindkét eseményre a 06-30-377-3388-as telefonszámon lehet jelentkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva