Utazás

2016.08.01. 11:22

Gasztro-apokalipszis: itt a fánkízű üdítő

Állítólag nincs is fánkíze.

BAMA

Amerikában régi, de rendületlenül dübörgő trend a lehető legegészségtelenebb kaják és italok kombinálása. A sütis fagyit már itthon is megszoktuk, de a pohár gyökérsörbe pottyantott vaníliagombócra már sokan ráncolnák a szemöldöküket, a rántott Snickershez pedig egyenesen emelt szintű perverzióvizsgát kell tenni. De még az is semmi ahhoz képest, ami most született meg a cukorlaboratóriumban: itt az abszolút inzulincsúcs-támadás, a fánkízű üdítő.

A mutáns valamit Cheerwine Kreme-re keresztelték, mert a Cheerwine cseresznyés üdítőt igyekszik beoltani a Krispy Kreme fánküzlet-lánc ízeivel – nem az olajba fojtott tésztáéval, hanem a tetejére nyomott cukros bevonóéval. Pokolian hangzik, de hogy valójában milyen, abba az alábbi, közel húsz perces kóstolóvideón kaphatunk betekintést, ahol természetesen elálló kisujjal tartott borospohárban lögybölgetik, majd szörcsögve fogyasztják a cuccot.

Akinek nincs ennyi ideje rá, annak szól a Gizmodo rövid verdiktje: a Cheerwine Kreme iható, de túl édes, és egyáltalán nem emlékeztet sem a fánk, sem a bevonóréteg ízére. Ennek tehát semmi értelme nem volt, de a károkozás már megtörtént, lehetetlen nem azon agyalni, milyen lenne az itthoni megfelelő, mondjuk a derelyés Traubi vagy a túrógombócos Márka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva