A forró húsleves igazi klasszikus, főleg ha marhahúsból készül. Az ököruszályleves már ritkábban kerül az asztalunkra, pedig ez sem más, mint egy jóféle marhahúsleves.
A maró félelem - attól, hogy a húsra öntött vízből hogyan lesz aranyló, zsírgyöngyökkel tarka, kristálytiszta leves – néhány sikeres kísérlet után alábbhagy, s minden háziasszony kialakítja a saját, egyedi húslevesét.
De vajon mi a fontosabb: a húsleves vagy a zöldséglében főtt hús? Sógoraink szerint a hús a lényeg, mi, magyarok inkább a levét szeretjük. De mi is az a tányérhús, amiért az osztrákok képesek másodrendűnek tekinteni az aranyszín levest?
Túl vagyunk a karácsonyon, előttünk a farsangi időszak, hideg van, a disznóvágásból kikeveredett fülek, farkak, csülkök tökéletes helyet kapnak egy-egy nagy tál kocsonyában.