Gasztronómia

2011.02.11. 00:00

Marhahúsleves – továbbgondolva

A forró húsleves igazi klasszikus, főleg ha marhahúsból készül. Az ököruszályleves már ritkábban kerül az asztalunkra, pedig ez sem más, mint egy jóféle marhahúsleves.

Mindmegette.hu

Ide nekünk a cupákot!

Talán a gulyásleves, a marhahúsleves és a pörkölt viszi a pálmát. A lábszár a legnépszerűbb, mivel pörkölthöz ez a legalkalmasabb. Pedig bármelyiket elkészíthetjük marhafarokból is, nem okoz majd csalódást, főleg azoknak, akik kedvelik a csontos cupákokat!

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Ököruszályleves
[/caption]

Marhafarokból

A marhafarok jóval kiadósabb, mint a színhús, már ami az árát illeti. A porcoknál könnyen elvágható, de a hentest is megkérhetjük, hogy darabolja fel. Pörköltnek is remek, a porcokból kifővő enyves anyag kimondottan ízletessé teszi. Fogyasztásához viszont érdemes nekivetkőzni, kézbe kapni a cupákokat, friss kenyérrel és hideg sörrel szenzációs!

A krémlevesként elkészített ököruszályleves receptjéért kattintsatok cikkünkre >>>

Zsolt további különleges levesei:

Dupla erőleves kacsamájjas fánkkal >>>

Narancsos libaleves tepertős maceszgombóccal >>>

Kókusztejes paradicsomleves korianderpesztóval >>>

Céklás zöldségleves

Mindmegette.hu Ököruszályleves -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva