2011.02.11. 00:00
Marhahúsleves – továbbgondolva
A forró húsleves igazi klasszikus, főleg ha marhahúsból készül. Az ököruszályleves már ritkábban kerül az asztalunkra, pedig ez sem más, mint egy jóféle marhahúsleves.
Ide nekünk a cupákot!
Talán a gulyásleves, a marhahúsleves és a pörkölt viszi a pálmát. A lábszár a legnépszerűbb, mivel pörkölthöz ez a legalkalmasabb. Pedig bármelyiket elkészíthetjük marhafarokból is, nem okoz majd csalódást, főleg azoknak, akik kedvelik a csontos cupákokat!
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Ököruszályleves
[/caption]
Marhafarokból
A marhafarok jóval kiadósabb, mint a színhús, már ami az árát illeti. A porcoknál könnyen elvágható, de a hentest is megkérhetjük, hogy darabolja fel. Pörköltnek is remek, a porcokból kifővő enyves anyag kimondottan ízletessé teszi. Fogyasztásához viszont érdemes nekivetkőzni, kézbe kapni a cupákokat, friss kenyérrel és hideg sörrel szenzációs!
A krémlevesként elkészített ököruszályleves receptjéért kattintsatok cikkünkre >>>
Zsolt további különleges levesei:
Dupla erőleves kacsamájjas fánkkal >>>
Narancsos libaleves tepertős maceszgombóccal >>>
Kókusztejes paradicsomleves korianderpesztóval >>>
Mindmegette.hu Ököruszályleves -->