A lecsóhoz hasonlóan a bolognait is mindenki másképpen csinálja, borral vagy anélkül, sokféle fűszerrel vagy kevéssel, különféle tésztákkal és sajtokkal. Igyekeztünk összeszedni a legismertebb és legkülönlegesebb elkészítési módokat. Mi sem gondoltuk̷
Sok éve találkoztam először a szóval, melyet mindjárt egy autentikus Szerbiából (pontosabban akkor még Jugoszláviából) érkezett, házi készítésű befőttesüvegbe töltött produktum is kísért. Fantasztikus volt!
Ismét egy olyan édesség következik, amelyet receptgyilkos módon kényünkre-kedvünkre variálhatunk. Alapja főtt tészta, a töltelék pedig... na jó, elárulom, a baracklekvár mellett kivételesen mák is van benne.
Saláta is, meg tészta is? A magyarok sokáig idegenkedtek a tésztasalátáktól, pedig ez, a világon sokfelé kedvelt étel bizony a mi ízlésünk szerint is elkészíthető: ízesítheted kedvenc fűszereiddel, kínálhatod zöldséggel, de akár gyümölccsel is – a l