Gasztronómia

2010.08.31. 00:00

Délvidéki zamatok: könnyed ajvár

Sok éve találkoztam először a szóval, melyet mindjárt egy autentikus Szerbiából (pontosabban akkor még Jugoszláviából) érkezett, házi készítésű befőttesüvegbe töltött produktum is kísért. Fantasztikus volt!

Mindmegette.hu

Kissé füstös, enyhén csípős, nagyon gazdag ízek, a mással össze nem mérhető balkáni temperamentum egyesült az üveg tartalmában a hosszú, napsütötte nyár zamatosra érlelt zöldségeivel – az egészet tekintélyes mennyiségű olaj koronázta, hogy a nem kevésbé hosszú téli időszakban is légmentesen zárt és tartós maradjon.

A szinte feketére érlelt húsos paprikát, padlizsánt szabad tűzön sütötte készítője. A szerbiai paprikát ugyan azóta sem lelem, mégis kikísérleteztem egy lényegesen könnyebb, de igencsak zamatos alternatívát erre az igen sokrétűen felhasználható balkáni koncentrált nyárélményre.

A könnyed ajvár, a legfinomabb délvidéki kanapék receptjéért és még sok-sok érdekességért kattintsatok cikkünkre! >>>

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva