Egyperces

2017.02.07. 12:04

Új szörnykaja Amerikából: itt a csípős Cheetos-bagel!

Atompaprikás krémsajttal kínálják.

BAMA

A New Jersey-i The Bagel Nook pékség már eddig is elkövetett néhány különleges bagelt, köztük a tavaly nyári slágert, az oreósat, de árultak már gyümölcsös- és csokis gabonapelyhes, valamint egyéb hülye bageleket is. Most pedig előrukkoltak a csípős Cheetos-bagellel.

Mint a Mashablenek a pékség tulajdonosa elmondta, azért kísérletezték ki a csípős tésztát, mert az összes eddigi bagelük édes volt, és erre ráuntak. Az ízbeli kalandozást spenótos-fokhagymással kezdték, de az egyszerűen túl hétköznapi volt, úgyhogy először megcsinálták a Dorito bagel, baconnel, de még ez sem volt elég, ekkor fordultak a csípős sajtos pufihoz.

The Bagel Nook (@the_bagel_nook) által közzétett fénykép, 2017. Febr 4., 04:52 PST

A csípős Cheetos-bagelt olyan krémsajttal adják, amitől csak úgy zubognak a könnyek: a tölteléket naga jolokia paprikával ízesítik, mely 2011-ig a világ legerősebb paprikájának számított. Aki nem bírja az ennyire csípőset, az választhatja jalapeno cheddaros sajttal, vagy baconös-sajtos töltelékkel.

A csípős Cheetos-bagel nem teljesen új dolog, 2014-ben volt már ilyen Amerikában, de akkor simán csak rátörték a hagyományos bagel tetejére a sajtos pufit, és kész. Az új kreálmánynak ránézésre a tésztájába teszik a szétzúzott ropogtatnivalót, így nagyobb műgonddal készül. De az alapötlet itt sem kevésbé, hát, amerikai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva