Életmód

2009.06.26. 14:48

Nem elég a heti egy szex!

Bár világviszonylatban egész sokat szexelünk, sokkal inkább a mennyiségben vagyunk jók, mint a minőségben. Ki mennyire elégedett a teljesítményével? A nagyvilág hírei.

BAMA

A szex gyakorisága és minősége nem áll egymással egyenes arányban – derült ki a Durex Szexuális Jóllét kutatásából. A mennyiségi mutatónk világviszonylatban egész jó – Magyarország 76 %-a szexel hetente, az elégedettségi szint azonban már jóval alacsonyabb – csak 46 %. A kutatás szerint a szex világszerte jobb is lehetne, a megkérdezett emberek (26 ezer online interjú a világ 26 országából) 60 %-a szerint a szex élvezetes, mégis csak a 44 %-uk elégedett a szexuális életével.

Míg a nemzetközi eredmények szerint a férfiak 63%-a majdnem mindig a csúcsra ér, addig a nők csupán 32%-a éli át majdnem minden egyes alkalommal az orgazmust.
A leggyakoribb kielégülési csúcsok 20-34 éves kor között vannak, később megváltoznak a szexuális prioritások: a szex gyengédebb, kifinomultabb oldalát keresik az emberek.

Ecettel a zsírlerakódás ellen

Japán kutatók szerint az ecet megelőzheti a zsír lerakódását a testben. Tomoo Kondo és munkatársai egereket vizsgálva jöttek rá a népgyógyászatban már eddig is számos esetben használt ecet „fogyasztó” tulajdonságára. A kísérlet során a laboratóriumi egereket zsíros koszton tartották, és azoknak az egereknek, melyeket ecetet itattak, jelentősen kevesebb zsír rakódott le a szervezetében (akár 10 %-kal), mint a többiekében. Az ecet fő összetevője, az ecetsav segít karban tartani a vérnyomást, a vércukorszintet és a zsírfelhalmozódást. Az új kutatás újabb bizonyítékot szolgáltatott arra nézve, hogy az ecetsavval sikeresen felvehető a harc a zsír ellen, hiszen olyan géneket hoz működésbe, mely a zsírlebontásért felelős fehérjéket termeli – így csökkenti a zsír lerakódását a szervezetben.

A pattanásos fiatalok kevésbé okosak?

Egy, a közelmúltban bemutatott amerikai kutatás szerint komoly társadalmi előítélettel kell megküzdeniük a bőrproblémáktól szenvedő tiniknek. Miközben mindent megtennének azért, hogy megszabaduljanak a pattanásaiktól, és ezzel önértékelésüket helyreállítsák, szembe kell nézniük azzal is, hogy kortársaik elismerését csak tökéletes, hibátlan arcbőrrel vívhatnák ki. Az amerikai AARS cég megbízásából készült, több mint 1000, 13 és 17 év közötti fiatal megkérdezésével készült reprezentatív felmérésből kiderült, a tinik egészen más személyiségjegyeket és a csoportpozíciót tulajdonítanak a pattanásos bőrűeknek, mint az egészséges arcbőrrel rendelkezőknek. A pattanásos arcú fiataloknak csak 38 százalékát tartják intelligensnek, csupán 29 százalékát vezető jellemnek, 25 százalékát gondolták magabiztosnak, 35 százalékát boldognak, 28 százalékát pedig viccesnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva