Életmód

2010.02.21. 09:55

5 perces krimi: A vér nem válik vízzé

A rendőri igazolás elég volt, mást nem is kértek tőle. Bernd megkapta az állást. Kész csoda, hiszen túl sokan tudtak Wernerről, a testvéréről.

BAMA

Werner hat éve ül börtönben rablótámadás miatt. Ha Bernd jól számol, néhány hónap múlva lejár a büntetése. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy újra felveszik egymással a kapcsolatot. Régebben a két testvér jól megértette egymást, de amióta a szülők meghaltak, már külön úton járnak.

Jochen fáradtnak látszott, leheletén érezni lehetett az alkoholt. Tartalék fegyverét is magához vette. Ezt a pisztolyt mindig a jobb lábára kötve hordta.
– Majd én vezetek, Bernd – mondta a fiú, és a kormány mögé ült. – Tegnap ünnepeltünk kicsit, jobb, ha ma te szállsz ki a kocsiból.
Jochen ezzel arra célzott, hogy jobb, ha a társa megy a pénzes táskáért. Hat bevásárlóközpontból kellett elhozniuk a bevételt a délelőtt folyamán. Útjuk végén megszámlálhatatlan milliók lesznek a kocsi hátuljában. Bernk és Jochen ugyanis az egyik pénzszállító vállalat alkalmazottjaként dolgozott.

11 óra 5 perc. Jochen megállt az áruház biztonsági berendezése előtt. Bernd kiszállt és elindult a bejárat felé.
Útközben a szeme sarkából látta, amint egy férfi beszáll a Hondájába…
Egyszer csak mintha a pénzszállító elindult volna… Csodálkozva fordult hátra. A Honda vezetője kiugrott, és kétségbeesetten kiabálni kezdett.
– Valaki megtámadta a kollégádat! Pisztoly volt a kezében!
Bern döbbenten nézett a távolodó kocsi után.
– Kérem, adja kölcsön a kocsiját! – mondta Bernd, miközben ellökte a férfit az útból, és beszállt a Hondába.

A pénzes kocsi egyre kihaltabb környéken száguldott. Bernd igyekezett megfelelő távolságot tartani. Az előtte haladó furgon élesen balra kanyarodott, majd behajtott a téglagyár kapuján.
Bernd leállította az autót, és a kapuhoz rohant. A furgon egy szürke kombi mellett parkolt, amelynek a csomagtartója nyitva volt. Jochen hason feküdt a porban, tarkón összekulcsolt kézzel. A tettes álarcot viselt, termete hajlott volt, karja hosszan nyúlt le a teste mellett. Ilyen távolságból is jól láthatta a feltűnő sebhelyet a férfi nyakán. Bernd kétségbeesetten támaszkodott neki a falnak.
Az álarcos férfi a combiba rakta a pénzeszsákot, és egy pillanatig hátat fordított Jochennek, aki azonnal előhúzta a tartalék pisztolyát,amely halálos fegyvernek számít ilyen távolságból.
Bernd ekkor célzottt és – Jochen combjába lőtt. A sebesült üvöltve fetrengett a porban.
Az álarcos megfordult, fegyverrel a kezében. Bern mozdulatlanul állt, fegyverét a föld felé irányította. A két férfi másodpercekig bámult egymásra, azután – mielőtt Jochen megfordulhatott volna, Bernd ellépett a kapuból…

– Fél percet késtem – magyarázta később Bernd a rendőröknek. – Még láttam, amikor a kombi elment. Ketten ültek benne. Az egyik az álarcos volt, a másik az, aki őrt állt, és rálőtt Jochenre.
– A kombit időközben megtaláltuk – mondta a felügyelő. – Sajnos, úgy lopták. A kollégájának szerencséje van, a golyó csak keresztülment a combján. A lövedéket még keressük.

Bernd telefonja két nappal az esemény után szólalt meg.
– Halló, hogy vagy? Nem is tudtam, hogy pénzszállítóként dolgozol!
– Már vártam a hívásodat, Werner. Nem fog tetszeni, amit mondok, de nincs más választásod. Holnap ötmillió dollárt kell összeszednünk. Ha most nem teszed meg még egyszer, feladlak a rendőrségen…

-5 perces krimik Nemerétől >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva