Életmód

2010.11.15. 10:29

Helyzetek, amikor nem kell edzened

Biztos voltál már úgy, hogy lementél ugyan az edzőterembe és végigküzdötted a napi előírt feladat-mennyiséget, de valamiért nem esett túl jól.

Szalka Andrea

Egyáltalán nem biztos. Természetesen éles határvonalat kell húznod (húznunk) az akkut lustaság és testünk egyéb jelzései között, viszont ha gyors önvizsgálatot tartva biztos nem az előbbi esemény „ütött” be, akkor az otthon maradás a helyes választás.



Testünk a terhelésekre jól érzékelhető válasz-reakciókat küld. Egy-egy edzés után hol izomfáradtsággal, de lelki feltöltődéssel távozunk a teremből, hol pedig vert kutyaként vonszoljuk ki hátul maradt lábunkat a terem bejáratán, és már a következő edzés gondolatától is a sírás fojtogat. Sokszor nem tudjuk, akaraterőnkkel van-e gond, ami csupán megregulázásra vár, vagy épp testünknek adtunk olyan terhelést, amely ellen fellázadt, nekünk pedig hallgatnunk kellene rá.



Ez utóbbinak igen észrevehető jelei vannak, melyekre figyelni kell, és észlelésükkor nyugodt szívvel, „válaszként” ki kell szedni az edzőtáskából a már előző nap elpakolt tornacuccokat. Első körben biztos lesz egy pici lelkiismeret-furdalásunk (legalábbis egyeseknél), de hamar elmúlik és önostorozó gondolatok nélkül „nyugtázzuk”, szervezetünknek néha pihennie kell.

A cikk folytatása >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva