2017.12.05. 17:46
5 dolog, amit mindenképpen tudnia kell a margarinról
Nem az a kérdés, hogy fogyasztjuk-e, hanem az, ismerjük-e eléggé?
An employee arranges Unilever's margarine brands Becel, Blue Band, Bona and Zeeuws Meisje in a supermarket in Zwijndrecht, on April 6, 2017. Dutch-British consumer products giant Unilever said on April 6, 2017 it is selling off its underperforming margarine division, just weeks after spurning a takeover bid by US rival Kraft-Heinz. Unilever is also planning to boost dividends this year by 12 percent, and will launch a shares buy-back of some five billion euros ($5.3 billion) by the end of the year. / AFP PHOTO / ANP / Marco de Swart / Netherlands OUT
Ezt a gyöngyfényű, sárgásfehéren csillogó, selymes krémet mindenki ismeri: sok-sok évig hirdették róla, hogy egészségesebb, mint a vaj és mivel jóval olcsóbb is, így nem is csoda, hogy hamar népszerűvé vált.
De mit tudunk róla valójában? Íme 5 érdekes tény:
A margarin felfedezése óta beépült az életünkbe, és bár vajjal való rivalizálása öröknek tűnik, valójában nem szükséges választanunk közülük. A vaj ugyanis testesebb, jellegzetes ízű alapanyag, míg a margarin jóval semlegesebb, így a két zsiradékot más-más célra használhatjuk, attól függően, hogy éppen mit készítünk.
Borítókép: AFP / ANP / Marco de Swart