Gasztronómia

2010.07.11. 00:00

A piknikkosár titkai

Hölgyeim és Uraim! Aki az egyik legtökéletesebb gasztroélményre vágyik, az máris kezdhet készülődni. Egyszerű, különleges, utánozhatatlan, és egy egész életen át emlékezetes - ez a kétszemélyes piknik legnagyobb ismérve.

Mindmegette.hu

Persze bővíthetjük a kört barátokkal, családtagokkal, kollégákkal, ezzel együtt persze bővülhet az eszköztár is nagy kerek salátástálakkal, grillsütővel, nagyon sok vödör jéggel és rengeteg mentával a „limonádéhoz”, és komoly grillpartivá nőheti ki magát az egyszerű piknik.

De térjünk vissza egy pillanatra a meghitt piknikhez. Mi is a lényege? Természetesen a piknikkosár, illetve a termosz, a pezsgőspohár, az óriás pokróc, a kockás abrosz és műanyag tányérok. Kell még hozzá napsütés és árnyék, szabad levegő, nyugodt, csendes környék, netán egy tiszta tó. Ennyi a recept.

Ehhez társulhat egy változatos menü. Készíthetünk mediterrán típusút, magyaros jellegűt, ropogós és lágy bagetteket, friss zöldekkel vagy sok sajttal készült salátával. A variációk tárháza kifogyhatatlan, így bármikor újíthatunk egész nyáron.

A csirkész kuszkusz, currys mártogatós és meggyes pezsgőkoktél receptjéért, termosz tudnivalókért és további piknik ötletekért katt cikkünkre >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva