Gasztronómia

2010.11.30. 00:00

A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos, hogy nem maradunk éhesek. Nem bonyolult, csak neki kell veselkedni.

Mindmegette.hu

Élesztős tészták

Élesztős tésztából készülnek a kuglófok, fánkok, bukták is, így talán érdemes néhány szót szólni általánosságban az élesztős tésztákről. Elkészítésük nem igényel cukrász végzettséget. Általában az élesztőt langyos, esetleg cukros tejben vagy vízben kell felfuttatni. Ez azt jelenti, hogy az élesztőt a langyos folyadékba morzsoljuk, jól elkeverjük, és várunk, hogy felhabozzon. Ha ez kb. 15 perc alatt sem történik meg, elképzelhető, hogy az élesztő már nem jó, ilyen esetekre érdemes otthon szárított élesztőt tartani, és újra nekifutni a műveletnek.
Tippünk még, hogy a tésztához valókat érdemes néhány órával a sütés kezdete előtt kivenni a hűtőből, vagy esetleg kicsit előmelegíteni a lisztet.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Aranyló galuskák
[/caption]

 

Az aranygaluska

Aki ismer a világból aranygaluskához hasonló fogást, kérjük, írja meg nekünk, mi nem leltük nyomát, ezért tiszteletbeli hungarikumnak nyilvánítottuk.

Mennyi ideig tart egy adag aranygaluska elkészítése? Mit tehetünk rá? Kellene egy jó recept?

Aranygaluska receptek a Mindmegettén >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva