A perechez a legtöbb embernek szép gyerekkori emlékei kötődnek. Egy mozielőadás, egy nap az állatkertben vagy a vidámparkban, most felelevenítjük a régi emlékeket.
Egy jó házibuli vagy egy vasárnapi családi délután szinte elképzelhetetlen valamilyen sós rágcsálnivaló nélkül. Ha a háziasszony érez magában késztetést, és már megbarátkozott a kelt tésztákkal, könnyedén készíthet nagyon finom sós aprósüteményt.
A kelt tésztát övező, csodálattal tarkított félelem legjobb ellenszere, ha bátran, egy jó recepttel és néhány gondos útmutatással egyszerűen fogjuk magunkat és nekiállunk.
Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos, hogy nem maradunk éhesek. Nem bonyolult, csak neki kell veselkedni.
Kelt tésztákkal kapcsolatos félelmekkel minden kezdő és minden második gyakorló háziasszony rendelkezik. Mikor jó az élesztő? Hogyan futtassam fel? Milyen lisztet vegyek? Hány fokon süssem? Mitől lesz levegős? Hogyan fonjam meg? Mitől lesz szép formája? M