2011.01.19. 00:00
Zsíros a deszka
A zsíroskenyér nem tartozik a nehezen elkészíthető ételek közé, mégis olyan sokan szeretjük és annyi fajtája van, hogy érdemesnek tartottuk egy komolyabb összefoglalóra.
A zsír nem egészségtelen
Hosszú évekig hallhattuk, hogy a zsír egészségtelen, helyette növényi olajat és margarint kell fogyasztani és főzéshez használni. Az ügy hátterében egészségügyi tanulmányok és gazdasági érdekek húzódhatnak. A zsírok fogyasztása fontos és - természetesen a megfelelő mennyiségben - egészséges is.
Sertés, mangalica liba, kacsa
Arról, hogy melyik a legfinomabb zsírfajta, megoszlanak a vélemények.
A libazsír kicsit ikrás állaga és jellegzetes íze isteni kenyéren, de süthetünk benne burgonyát, sőt megfázás esetén kenhetjük a mellkasunkra is. A kacsazsír íze is fenomenális, állaga a libazsírhoz hasonlít.
A mangalica zsírja könnyebben emészthető és nehezebben avasodik, mint a sertészsír.
Házi zsírkészítés, különleges zsírok cikkünkben >>>
Mindmegette.hu Zsíros deszka hagymával -->