Gasztronómia

2011.01.19. 00:00

Zsíros a deszka

A zsíroskenyér nem tartozik a nehezen elkészíthető ételek közé, mégis olyan sokan szeretjük és annyi fajtája van, hogy érdemesnek tartottuk egy komolyabb összefoglalóra.

Mindmegette.hu

A zsír nem egészségtelen

Hosszú évekig hallhattuk, hogy a zsír egészségtelen, helyette növényi olajat és margarint kell fogyasztani és főzéshez használni. Az ügy hátterében egészségügyi tanulmányok és gazdasági érdekek húzódhatnak. A zsírok fogyasztása fontos és - természetesen a megfelelő mennyiségben - egészséges is.

Sertés, mangalica liba, kacsa

Arról, hogy melyik a legfinomabb zsírfajta, megoszlanak a vélemények. 
A libazsír kicsit ikrás állaga és jellegzetes íze isteni kenyéren, de süthetünk benne burgonyát, sőt megfázás esetén kenhetjük a mellkasunkra is. A kacsazsír íze is fenomenális, állaga a libazsírhoz hasonlít.

A mangalica zsírja könnyebben emészthető és nehezebben avasodik, mint a sertészsír.

Házi zsírkészítés, különleges zsírok cikkünkben >>>


 

 

Mindmegette.hu Zsíros deszka hagymával -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva