Gasztronómia

2011.02.19. 00:00

Variációk aranygaluskára

Balázs odavan a kelt tésztákért. Azt mondja, neki ez a kikapcsolódás, felüdülés és mindenre gyógymód. Hallgassuk tovább!

Mindmegette.hu

Szívderítő galuskák

A kelt tészta illata számomra a non plusz ultra, a megkelt langyos tésztával való munka  pedig a legrosszabb hangulatomból is kedvre derít. Engem teljesen megigéz, és elkezd azon járni az agyam, hogy is variálhatnám ezt a tésztafélét.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Aranygaluska, ráadásul gusztán tálalva
[/caption]

Töltött aranygaluskák

Aranygaluskát készítettem már töltve is, dióval, mákkal, homoki szarvasgombás fehér csokival, szilvapürével, marcipánnal burkolt meggyel, kandírozott mazsolapürével. Ha töltjük a tésztát, akkor praktikus a tölteléket kiadagolni cseresznyeméretűre egy kiskanállal, esetleg lefagyasztani, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. 
 
További elképesztő variációk és képpel illusztrált aranygaluska recept trükkökkel cikkünkben. >>>

Aranygaluska receptek a Mindmegettén >>>

Aranygaluska, a kelt tészták királynője >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva