2011.02.19. 00:00
Variációk aranygaluskára
Balázs odavan a kelt tésztákért. Azt mondja, neki ez a kikapcsolódás, felüdülés és mindenre gyógymód. Hallgassuk tovább!
Szívderítő galuskák
A kelt tészta illata számomra a non plusz ultra, a megkelt langyos tésztával való munka pedig a legrosszabb hangulatomból is kedvre derít. Engem teljesen megigéz, és elkezd azon járni az agyam, hogy is variálhatnám ezt a tésztafélét.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Aranygaluska, ráadásul gusztán tálalva
[/caption]
Töltött aranygaluskák
Aranygaluskát készítettem már töltve is, dióval, mákkal, homoki szarvasgombás fehér csokival, szilvapürével, marcipánnal burkolt meggyel, kandírozott mazsolapürével. Ha töltjük a tésztát, akkor praktikus a tölteléket kiadagolni cseresznyeméretűre egy kiskanállal, esetleg lefagyasztani, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
További elképesztő variációk és képpel illusztrált aranygaluska recept trükkökkel cikkünkben. >>>
Aranygaluska receptek a Mindmegettén >>>
Aranygaluska, a kelt tészták királynője >>>