Hírek

2009.08.11. 15:16

Citromdíj a légicégeknek – Rájuk panaszkodunk a legtöbbet

Az Európai Fogyasztói Központ közzétette a tavalyi évre vonatkozó statisztikáját. Eszerint a közlekedéssel, ezen belül is a légitársaságokkal kapcsolatban érkezik a legtöbb panasz az Európai Uniót átfogó fogyasztóvédelmi hálózathoz. A panaszok száma itthon az európai átlagnál is jobban emelkedett.

VG Online - Faludi Linda

Az Európai Fogyasztói Központ (ECC-Net) több mint 62 ezer határokon átnyúló fogyasztói probléma kapcsán kezelt panaszokat, illetve adott tanácsot a 2008-as évben. Mint az az Európai Bizottság jelentéséből kiderül, az előző évhez képest 22 százalékkal emelkedett a panaszok száma. A legtöbb, a hálózatnál bejelentett ügy (33 százalék) a közlekedést érinti, ezen belül kiugróan magas (80 százalék) a légitársaságokkal kapcsolatos panaszok aránya. A negatív lista második helyezettei a rekreációs szolgáltatások 25 százalékkal. A panaszosok 13 százaléka a hotelek és éttermek működését kifogásolja.

A termékek és szolgáltatások az ügyek 25 százalékát képviselik, a szállítás és a szerződési feltételek csaknem egyforma arányban, 18, illetve 16 százalékkal szerepelnek a panaszok között. A tisztességtelen kereskedelmi magatartás az esetek 14 százalékában merült fel. A panaszok több mint fele az internetes vásárlást érinti.

A panaszok száma itthon is emelkedett. Erről és a leggyakrabban előforduló panaszokról bővebben ITT olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva