Inyencségek

2008.10.31. 04:29

Paprikázza fel magát csípős, pikáns golyókkal!

A magyaros konyhára jellemzők a csípős ízek. Az erős fűszereknek ráadásul az élettani hatásuk is fontos. Fokozzák a nyálelválasztást, meghozzák az étvágyat, aktivizálják a gyomor működését, és segítik az emésztést. Előételnek ezért kitűnőek a pikáns, csípős falatok.

ÁNT

Apró golyókat szinte mindenből lehet készíteni. A húsimádóknak darált húsból, tetszőleges fűszerezéssel készülhetnek bepanírozott golyók. Ezt akár egy-két nappal korábban is el lehet készíteni, és hűtőben tárolni a sütésig. Remek csemege a csípős lencsegolyó is. A főtt lencse kétharmadát turmixolja össze borssal, fokhagymával, hagymával, kevés curryvel. A masszát keverje a maradék lencséhez, forgassa kukoricadarába, és frissen kisütve kínálja.

Fűszeres sajtgolyókkal is kedveskedhet a vendégeknek. Kétféle reszelt sajtot – az egyik legyen füstölt – forgasson tojásfehérjébe. Formáljon belőle golyókat, amelyeket forgasson zsemlemorzsába. A frissen kisütött golyókat forgassa csípős fűszerkeverékbe, és majonézes mártogatóssal, melegen kínálja.

ÁNT -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva