Siker

2024.07.07. 17:33

A Patrióták Európáért pártszövetség megkaphatja az EU Parlamentjének jóváhagyását

A pártszövetség teljesítette a feltételeket, így Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis szövetsége megkaphatja az Európai Unió Parlamentjének jóváhagyását.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j), Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke (k) és Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke kezet fog, miután aláírták a Patrióta kiáltvány az európai jövõért címû közös nyilatkozatot Bécsben 2024. június 30-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke egy hete jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven, melyhez azóta sorra csatlakoznak az európai pártok – írja a Magyar Nemzet.

A portugál Chega párt első körben jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, amelyet később meg is tett. Két nappal ezelőtt Geert Wilders, a hollandiai választásokon győztes Szabadságpárt vezetője jelentette be, hogy pártja csatlakozik a pártcsoporthoz. Szombaton a Dán Néppárt (DK) és a Tom Van Grieken vezette jobboldali Flamand Érdek (VB) nevű belgiumi párt hozta meg ezt a döntést. 

Így a Patrióták Európáért pártszövetség már most teljesítette a feltételeket, hogy a pártszövetségből frakció legyen: egy képviselőcsoport létrehozásához legalább huszonhárom képviselő szükséges, akiknek a tagállamok legalább egynegyedét kell képviselniük. Jelenleg nyolc tagállam és negyvenkét képviselő tartozik a pártszövetséghez 

– írja a The Guardian híre nyomán a Magyar Nemzet. 

A teljes cikket ITT tudja elolvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva