Sztárvilág

2009.03.23. 15:55

Sarka Kata iszonyú tempóban fogy! Még a teje is elapadhat?

Hajdú Péter felesége el képesztő sebességgel hajigálja le a terhessége alatt felszedett, felesleges kilókat. Három hét alatt ledobott 14 kilót, de most úgy gondolja, többet akar fogyni, mint eredetileg tervezte. Sokak szerint ezzel saját gyermeke egészségét is veszélyezteti a sajátján kívül!

Kiskegyed

Sarka Kata összesen 20 kilót szedett fel terhességének 9 hónapja alatt, de a szülés után tizennyolc nappal már csak hat kilóval volt nehezebb, mint a babavárás előtt. A kismama azonban most azt vette a fejébe, hogy nem húsz, hanem legalább 25 kilót szeretne leadni záros határidőn belül!

Tészta, csoki nuku

A fiatal anyuka büszke arra, hogy sikerült gyorsan megszabadulnia a felesleges kilók javától, de most egy kicsit megállt a fogyásban. „Az első héten hat kilót fogytam, és az elmúlt hetekben további 9–et. De sajnos itt megállt, nem tudok tovább fogyni. Még legalább tíz kilótól szeretnék megszabadulni. Nincs semmi különleges technikám, csak a csokit, és tésztát hagytam el, melyek a szoptatós kismamáknak úgysem egészségesek ételek.” – árulta el a Borsnak Kata, aki öt hete hozta világra kislányát, Noémit. A kismama gyors fogyását még férje is csodálattal figyeli. Bár Hajdú Pétert sosem zavarta az a pár pluszkiló, amit Kata gyermekük várása alatt felszedett, de mégis hízeleg neki a tudat, hogy párja tetszeni akar neki.

A szoptatás rovására mehet!

Sokan felszisszennek azonban a túl gyors tempójú fogyás hallatán, hiszen öt héttel a szülés után sok kismamának nem ez a legfontosabb dolga, inkább megvárja a szoptatás végét a diétázással. Még az orvosok szerint sem a legegészségesebb dolog a szoptatási időszak alatt a hirtelen súlyvesztés, hiszen a fogyás hatására elapadhat a kismama teje is.



Az orvosai nem szólnak rá

Kata azonban nem tart attól, hogy nem tudja szoptatni kisbabáját. „Rendszeres orvosi kontroll alatt vagyok, minden nap beszélek, és hetente többször találkozom a háziorvosommal, és a szülész–nőgyógyászommal is. Mindketten látják, hogy milyen változáson ment át a testem, de még egyikük sem jegyezte meg, hogy ez veszélyes lenne. Fontos számomra, hogy jól nézzek ki, de természetesen semmi sem fontosabb Noémi egészségénél. Ha a doktorok úgy találják, hogy drámaian sokat fogytam, akkor természetesen megállok.” – nyilatkozta Kata a lapnak, amikor szembesítették a témával kapcsolatos félelmekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva