Ugyan az egyik legmegosztóbb zöldségféle: vagy nagyon szereti valaki, vagy egyáltalán nem hajlandó megkóstolni – már csak ezért sem érdektelen a sokakban rossz emlékként élő menzai spenótfőzeléktől tökéletesen eltérő módon elkészíteni.
Fehér, lila vagy piros levélnyele vastag, levele húsos, sötétzöld, igazán dekoratív zöldségféle, finom és egyesíti magában a spenót, a spárga és a rebarbara tulajdonságait.
A legtöbben az iskolai menzához kötik, pedig jóval egészségesebb és finomabb annál, hogy azon a szinten megrekedjen. A főzelék mellett többek között pikáns levest, omlettet, haltölteléket készíthetünk belőle.
A családalapítást tervezők közül sokaknak rövid idő alatt teljesül a vágya, de sajnos egyre népesebb azok tábora, akiknek hónapról-hónapra csak a remény marad. Nekik szeretnénk segíteni néhány fogamzásnövelő tippel.
Egy német tanulmány szerint a sörnek és a sovány marhahúsnak is szerepelnie kell a legegészségesebb élelmiszerek listáján. Előbbi a magas vitamin- és ásványianyag-, utóbbi cink- és hisztidin-tartalmának köszönheti ezt. Íme a szerzők tízes listája, ami ter